De ramen blijven het hele jaar door schoon. Dankzij een speciaal proces hoef je je geen zorgen meer te maken over het schoonmaken ervan.

Je kunt ook problemen hebben met de verschillende glasreinigingsproducten. De belangrijkste reden waarom mensen ontevreden zijn, is dat er na het wassen nog steeds grote vlekken op het glas zitten. En de zonnestralen herinneren ons daar altijd aan.

We proberen ook verschillende zelfgemaakte tips, trucs en recepten uit die onze grootmoeders vroeger gebruikten. Van alcohol tot azijn, zeepwater of zelfs custardpoeder.

Veel van deze producten werken goed op zichzelf, maar als je ze combineert, worden ze veel sterker en effectiever. Azijn in combinatie met alcohol is bijvoorbeeld heel effectief om vetvlekken te verwijderen en geen van beide laat strepen achter. De sleutel tot het maken van natuurlijke schoonmaakmiddelen is dus om ze te combineren. Laten we eens kijken naar een paar van deze beproefde combinaties.

Azijn en wodka zijn ongeëvenaard

Meng gewoon een kopje alcohol, een kopje water en twee eetlepels azijn in een spuitfles en je hebt een onverslaanbare glasreiniger. Geef je ramen of spiegels vervolgens een snelle spray en veeg weg. Je kunt deze oplossing ook gebruiken om keramiek of roestvrijstalen kranen schoon te maken. Je verwijdert kalkaanslag en ze zien er geweldig uit. Even een waarschuwing: Als je spiegels wast, spuit de reiniger dan op een doek in plaats van op het glas. Zo beschadig je de lijst niet.

Lees ook  De politie heeft een aantal tips gegeven over hoe dieven je eigendom kunnen markeren als doelwit voor inbraak.

Ramen wassen met pudding?

Een andere optie die misschien een beetje ongebruikelijk klinkt, is je ramen wassen met maïsmeel. Je kunt in plaats daarvan ook lichte pudding gebruiken. Meng gewoon ¼ kopje alcohol, ¼ kopje azijn, 2 kopjes water en 2 eetlepels zetmeel. Meng alle ingrediënten nog eens goed in de spuitfles. Deze optie is geweldig voor echt vuile ramen, omdat het stijfsel werkt als een mild schuurmiddel. Schud de fles goed voordat je hem gebruikt, spuit de inhoud op het glas en laat het een paar minuten staan.
Het is perfect om vuil te verwijderen, vooral op ramen en glazen deuren buiten. Als ze naar de tuin leiden, kun je de resten snel afspoelen met een tuinslang.

Lees ook  Met deze eenvoudige truc blijft je toilet altijd fris ruiken.

Er gaat niets boven een zuigmond

Als je meestal een sopje gebruikt om je ramen te wassen, probeer dan azijn toe te voegen aan de mix. Het zal ze nog meer laten glanzen. Voeg echter maar een paar druppels zeep toe aan het water, want te veel azijn veroorzaakt strepen die moeilijk weg te krijgen zijn. De beste manier om de resterende vloeistof te verwijderen is met een rubberen trekker. Dit is veel effectiever dan zowel krantenpapier als microvezeldoekjes.
Als je moest kiezen tussen azijn en alcohol, is azijn zeker de betere optie voor het wassen, maar als je ze combineert, krijg je veel effectievere resultaten.

One Reply to “De ramen blijven het hele jaar door schoon. Dankzij een speciaal proces hoef je je geen zorgen meer te maken over het schoonmaken ervan.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *