Je zult versteld staan hoeveel makkelijker je leven kan zijn met slechts één kleine verborgen knop op je wasmachine.

Is het je wel eens opgevallen hoe vuil zich ophoopt in de wasmiddellade van je wasmachine? Een goed verstopte knop kan het schoonmaken vergemakkelijken.

De wasmachine is een van de meest gebruikte huishoudelijke apparaten. Maar niet veel eigenaren nemen de tijd om hem goed schoon te maken, wat kan leiden tot een opeenhoping van wasmiddelresten, schimmel en bacteriën in het apparaat en onaangename geurtjes. Gelukkig hebben fabrikanten een paar handige functies toegevoegd om het schoonmaken makkelijker te maken, waaronder een klein knopje in de wasmiddellade.

Voordat we ingaan op de details van dit verborgen knopje. Is het belangrijk om te begrijpen waarom het zo belangrijk is om je wasmachine regelmatig schoon te maken. Na verloop van tijd kunnen wasmiddelresten, vuilafzetting en schimmel zich ophopen in de machine, wat onaangename geurtjes kan veroorzaken en het moeilijk kan maken om je kleding schoon te krijgen. Bovendien kan een vuile wasmachine er ook voor zorgen dat hij minder efficiënt werkt en zelfs sneller slijt. Het is belangrijk om de trommel, afdichtingen en filter schoon te maken, evenals de wasmiddellade. Dit is waar de beroemde knop om de hoek komt kijken, en niet veel mensen weten waar hij voor dient.

Lees ook  Hier is een snelle tip om planten in de herfst water te geven: Veel mensen vergeten dit.

Veel gebruikers vergeten hem totdat ze hem echt nodig hebben en eindelijk de tijd nemen om de onderhoudshandleiding van hun apparaat te lezen. Meestal vind je deze knop in de waslade, soms verborgen onder een lipje of label. Het belangrijkste dat deze knop doet, is het makkelijker maken om de wasmiddellade schoon te maken. Het is vrijwel onmogelijk om schimmel te reinigen zonder de lade te verwijderen. Het is ook de moeite waard om te weten dat je je handen en vingers kunt bezeren als je elk hoekje en gaatje probeert te bereiken.

Lees ook  Deze ingenieuze en goedkope methode hielp me voorgoed afscheid te nemen van laarzengeur!

Dat is waar deze magische knop om de hoek komt kijken.

Zo gebruik je hem:

Kijk in de lade van je wasmachine of je de knop kunt vinden. Afhankelijk van het model zit hij misschien op een andere plek, maar meestal in het midden van de lade. Druk gewoon op de knop. Meestal zie je een label of pijl die naar je toe wijst. Trek de lade er dan voorzichtig uit.

Dit helpt je om het goed te wassen. We raden aan om een tandenborstel en witte azijn te gebruiken om de binnenkant van de lade goed te schrobben. Als je dit kleine knopje niet hebt, kun je niet bij deze hoek van je wasmachine. Hier komen vaak nare geurtjes vandaan. En nu is je wasmachine weer zo goed als nieuw!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *