Met dit kruid raak je mieren gegarandeerd voorgoed kwijt.

Om van mieren in huis af te komen, heb je een specifiek kruid nodig dat je waarschijnlijk wel in huis hebt.

Als de lente in volle gang is en het weer warmer wordt, beginnen mieren weer op te duiken in onze huizen, op zoek naar voedsel en water. Ook al zijn ze klein, mieren kunnen snel een plaag worden in onze huizen. Ze dringen onze leefruimtes binnen op zoek naar allerlei soorten voedsel en laten stinkende sporen achter. Het goede nieuws is dat er natuurlijke, milieuvriendelijke manieren zijn om ze weg te houden.

Kaneel tegen mieren

Een van de beste manieren om dit te doen is door een veelgebruikte specerij te gebruiken die je in de meeste keukens vindt: kaneel. Kaneel wordt in de keuken gebruikt om zoete en hartige gerechten op smaak te brengen, maar het staat ook bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen, waaronder zijn ontstekingsremmende, antimicrobiële en antioxiderende werking. Maar er is meer: het werkt ook als mierenverdrijver.

Lees ook  Handdoeken worden zachter en luchtiger met deze truc die elke dag in hotels wordt gebruikt.

Het is de sterke, doordringende geur die het effectief maakt tegen mieren. Dit komt door de aanwezigheid van vluchtige stoffen zoals kaneelaldehyde. Deze verbinding werkt irriterend voor mieren, verstoort hun chemische communicatiewegen en zorgt ervoor dat ze hun weg naar voedsel en andere bronnen in onze huizen niet kunnen vinden. Bovendien heeft kaneel natuurlijke gifstoffen die insecten kunnen schaden, waardoor het een extra afschrikmiddel is tegen ongewenste bezoekers.

Er zijn wetenschappelijke onderzoeken die hebben aangetoond dat kaneel effectief is om mieren weg te houden. Uit een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry bleek dat kaneelextract effectief was in het verjagen van verschillende soorten gewone mieren, waaronder de Argentijnse mier en de timmermansmier, zonder schade te berokkenen aan het milieu of de menselijke gezondheid.

Lees ook  Eenvoudige truc die je zal verbazen als het gaat om het beschermen van je kleding tijdens het wassen.

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je kaneel kunt gebruiken om mieren uit je huis te houden. De makkelijkste manier om kaneel te gebruiken om mieren uit je huis te houden is door kaneelpoeder te strooien rond potentiële toegangspunten voor mieren, zoals ramen, deuren en scheuren in muren of plinten. Je kunt ook je eigen afweermiddel maken door kaneelpoeder met water te mengen tot een dikke pasta en dit vervolgens aan te brengen langs randen en plekken waar mieren het meest actief zijn.

Een andere methode

Gebruik kaneelstokjes. Leg ze op plekken waar mieren kunnen komen, zoals vensterbanken, keukenkastjes en voorraadplanken. Je kunt het ook buiten gebruiken als je last hebt van mieren op je balkon, terras of tuin. Je kunt bijvoorbeeld een beetje gemalen kaneel op de bodem van bloembakken strooien of op andere plekken waar mieren de neiging hebben door te komen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *