Hij bevestigde een citroen aan de kraan en was een uur later verbaasd over het resultaat.

Snijd een citroen doormidden en druk de binnenkant van één helft tegen de kraan. Gebruik vervolgens een elastiekje om de citroen aan de kop van de kraan vast te maken. En neem even de tijd om het resultaat te bewonderen.

We hebben allemaal wel eens te maken gehad met het vervelende probleem van kalkaanslag op onze kranen, waarbij het bijzonder moeilijk kan zijn om de kalkaanslag te verwijderen. Kalkaanslag is eigenlijk gewoon een opeenhoping van mineralen in het water, vooral calcium en magnesium. Als water verdampt, kristalliseren de mineralen in het water en vormen vaste afzettingen op verschillende oppervlakken, waaronder kranen. Na verloop van tijd worden deze afzettingen dikker, harder en plakkeriger, waardoor ze moeilijk te verwijderen zijn. Bovendien komen de uiteinden van kranen vaak in contact met water, waardoor ze regelmatig verstopt raken. De vormen en hoekjes van kranen kunnen toegang en reiniging ook lastig maken. De verkeerde producten gebruiken of niet goed schoonmaken kan het probleem ook verergeren en leiden tot meer kalkaanslag.

Lees ook  Ik wil graag een geheimpje met je delen. Je kunt een verstopte gootsteen ontstoppen met een eenvoudig huismiddeltje!

Ontkalkingsmethode

Het lijkt misschien verrassend, maar een simpele citroen kan de oplossing voor dit probleem zijn. Citroenen zitten boordevol citroenzuur, wat geweldig is om kalkaanslag te verwijderen. Je hoeft alleen maar een citroen doormidden te snijden en de binnenkant van één helft tegen de kraan te drukken. Gebruik vervolgens een elastiekje om de citroen aan de kop van de kraan vast te maken. Deze video laat zien hoe het moet.

Een kraan ontkalken

Laat de citroen 30 tot 60 minuten op de kraan liggen en laat het citroenzuur zijn werk doen. Citroenen zijn een geweldig natuurlijk schoonmaakmiddel, vooral omdat ze zo zuur zijn dankzij het citroenzuur dat ze bevatten. Wanneer je een citroen aan een kraan bevestigt, reageert het citroenzuur dat vrijkomt met de kalkaanslag, die voornamelijk bestaat uit kalkafzetting of calciumcarbonaat. Deze reactie lost het calciumcarbonaat op, waardoor de aanslag makkelijker te verwijderen is.

Lees ook  Denk er zelfs niet aan om het in de gootsteen te gieten. Als je dat doet, barst de pijp van binnenuit en loopt het hele blok onder water.

Citroenen bevatten ook essentiële oliën die kunnen helpen om vet te verwijderen en oppervlakken een mooie, glanzende afwerking te geven. De combinatie van zuur en essentiële oliën kan de kraan reinigen, desinfecteren en polijsten, waardoor hij er schoon en glanzend uitziet. Citroen werkt dus niet alleen goed bij het verwijderen van kalkaanslag, het is ook nog eens milieuvriendelijk, kosteneffectief en vrij van de schadelijke chemicaliën die vaak in commerciële schoonmaakmiddelen zitten.

Zodra de citroen zijn werk heeft gedaan, verwijder je het gewoon en gebruik je een spons om de plekken die door de kalkaanslag zijn aangetast schoon te maken. Je zult merken dat het verwijderen van de kalkaanslag net zo gemakkelijk gaat als met een eenvoudige vloeistof.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *