Als je een heel vies toilet wilt schoonmaken, is knoflook je beste keuze.

Knoflook is een heel populair ingrediënt in de Tsjechische keuken. Soepen, geroosterd vlees, spreads of sauzen hebben vaak een beetje knoflook nodig om de smaak naar voren te brengen.

Knoflook voegt niet alleen smaak toe, maar staat ook bekend om zijn antivirale, antibacteriële en antibiotische eigenschappen. Het helpt bij de spijsvertering, verlaagt de bloeddruk en is een goede preventieve maatregel tegen verkoudheid. Combineer het dan met honing.
Het zou ook goed zijn om vreemde insecten zoals de baby roo weg te houden, en vampiers zouden erdoor afgeschrikt worden.

Knoflook als reinigingsmiddel?

Ik heb nog nooit gehoord van knoflook als reinigingsmiddel. Dat is niet iets wat je normaal gesproken doet. Het kan een geweldige manier zijn om je toiletpotten schoon te maken. Dat komt door een stof die allicine heet. Het is niet alleen de geur die het speciaal maakt – het heeft ook schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen.

Lees ook  Maak je geen zorgen over je vingers die weerspiegelen in de spiegel. Met deze drie ingrediënten zijn ze voorgoed verdwenen.

Je kunt zowel de kruidnagels als de bouillon gebruiken

Ik ben benieuwd: hoe maak je een toiletpot schoon met knoflook? Er zijn twee manieren om dat te doen. Het eerste wat je doet is de knoflookteentjes fijnmaken en in de wc-pot gooien. Daarna laat je ze een nacht intrekken.
Waarom moet je het een nacht laten intrekken? Vanwege de geur, die niet bij iedereen in de smaak valt. Maar omdat je het toilet ’s nachts minder vaak gebruikt, is dat geen probleem. s Ochtends spoel je gewoon door en dat is het.
De toiletpot bevat naar verluidt tot 1,5 miljoen bacteriën per vierkante centimeter, dus een beetje natuurlijke desinfectie is een goede zaak.
Als je liever de tweede methode probeert, kun je een knoflookinfusie maken. Kook gewoon twee kopjes water, voeg twee fijngehakte teentjes knoflook toe en laat het ongeveer 15 minuten trekken. Giet de knoflookbouillon vervolgens in het toilet en laat het een nacht staan.

Lees ook  Week het voordat je het op de bakplaat legt. Dit lost een hardnekkig probleem op. Bakken wordt een plezier

Verwijdert gele vlekken uit de wc-pot

Als je deze behandeling regelmatig uitvoert, twee keer per week, zal je toilet schoon, bacterievrij, schimmelvrij en geurvrij zijn. Bovendien is knoflook geweldig om gele vlekken op je keramiek te verwijderen. Als ze er na de eerste keer wassen nog niet uit zijn, herhaal je gewoon het hele proces tot de pot weer wit is.
Met deze milieuvriendelijke en kosteneffectieve methode krijg je de gewenste resultaten zonder het gebruik van agressieve chemicaliën. Je draagt niet alleen je steentje bij aan het milieu, maar je bespaart ook geld.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *