Ik begon tennisballen in de wasmachine te stoppen met de was. Deze truc heb ik geleerd toen ik in Engeland was.

Heb je ooit overwogen om tennisballen aan je wasgoed toe te voegen? Als je deze truc nog niet bent tegengekomen, dan waarschijnlijk niet. Je vraagt je misschien af waarom je zoiets zou doen. We gaan het nu met je doornemen.

Hoe kom je van haren of haren op kleding af?

Er is een eenvoudige oplossing: voeg gewoon twee of drie nieuwe, schone tennisballen toe aan de wastrommel.
Als je thuis honden of katten hebt, weet je hoe vervelend het is om steeds kleren te moeten wassen die onder de vacht zitten. Natuurlijk kun je verschillende rollers of borstels gebruiken om het haar dat op je kleding blijft zitten te verwijderen.
Maar het zijn de tennisschoenen die je tijdens het wassen in de wasmachine stopt die je werk besparen. Ze vangen losse draadjes of pluizen op, zodat je niet elk kledingstuk apart hoeft uit te wringen of te pellen.

Lees ook  Meng het gewoon met water en breng het aan op de bank. De vlekken zouden na ongeveer 20 minuten moeten verdwijnen.

De ballen helpen ook tegen kreuken

De tennisballen in de wastrommel zijn geweldig om kreukels en loszittende kleding te voorkomen. De ballen zorgen ervoor dat je kleding niet gaat klitten en helpen kreukels te verminderen als je ze uit de wasmachine haalt.

Wat kun je nog meer toevoegen aan de was direct in de wasmachine?

Je kunt proberen een beetje zuiveringszout aan je wasgoed toe te voegen. Het helpt vooral om witte kleding witter te maken en kalkaanslag te voorkomen.
Aan de andere kant is er een advies dat vaak wordt gegeven: voeg citroenzuur toe aan de was. Hoewel het helpt bij het wassen, kan het bij veelvuldig gebruik gaan kleven aan sommige onderdelen van de wasmachine.

Algemeen advies voor het gebruik van een wasmachine?

Het is geen goed idee om de wasmachine te overladen met wasgoed, maar het is ook geen goed idee om de machine te laten draaien met maar een paar dingen erin. Als je de machine overbelast, belast je hem onnodig en raakt het wasgoed meer gekreukt. Als je de machine halfleeg laat draaien, verspil je water en elektriciteit.
Zodra je was klaar is, haal je het uit de wasmachine en rek je de stukken meteen uit. Hang ze daarna op of stop ze in de droger. Dit helpt ook om kreuken te voorkomen.
Voeg zo nu en dan wasmiddel (uit de winkel of natuurlijk als je het thuis maakt) toe aan de wasmachine en laat de machine een leeg programma draaien. Dit helpt ook om vuil of aanslag te verwijderen dat aan je kleding vast kan zitten.
Nog een laatste ding: waarom probeer je niet een paar druppels zelfgemaakte etherische olie aan je wasgoed toe te voegen? Je was zal precies ruiken zoals jij het lekker vindt, en het zal een geur zijn die je omgeving zal aanspreken.

4 Replies to “Ik begon tennisballen in de wasmachine te stoppen met de was. Deze truc heb ik geleerd toen ik in Engeland was.

  1. “Maar het zijn de tennisSCHOENEN die je tijdens het wassen in de wasmachine stopt die je werk besparen.” Foutje…

  2. Deze truc pas ik al jaren toe, ook doe ik balletjes in de droger om minder kreuken in je wasgoed te hebben

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *