Koop geen wasdroger, het is totaal overbodig! Loodgieter vertelt hoe zelfs de goedkoopste wasmachine je kleren kan drogen

Heb je geen wasdroger en ben je gewend om je kleren buiten aan de lucht te laten drogen? Nu de herfst eraan komt, zul je waarschijnlijk merken dat de droogtijd langer wordt. Het weer wordt kouder, er is minder zonlicht en het regent vaker. Wasgoed dat in de zomer normaal gesproken in een paar uur droog zou zijn, kan nu een paar dagen nodig hebben om buiten te drogen.

Een oplossing zou kunnen zijn om de droger binnen te zetten, waar het warmer is en er minder kans is op regen. Er kunnen echter momenten zijn waarop je iets dat je uit de wasmachine hebt gehaald echt dringend moet dragen. Hoe kun je dit het beste aanpakken?

In de winter meer wringen dan in de zomer

In de winter moet je je kleding anders uitwringen dan in de zomer. Het hangt ervan af of je je kleren buiten of binnen ophangt. Als je kleding in de zomerzon droogt, kun je het beste niet te hard wringen. Als je te hard wringt, maak je de kreukels alleen maar erger en moet je meer strijken. De frisse lucht zal het overtollige vocht snel afvoeren.
In de winter kun je de wringsnelheid hoger zetten als het materiaal van de kleding dat toelaat. Als je kleding in je flat droogt, kan het gaan stinken als het langzamer droogt. Bovendien is er kans op schimmelvorming op muren en raamkozijnen omdat er minder ventilatie is en er meer water verdampt.

Lees ook  Raad eens wat er gebeurt als hij vaatwastabletten door de wc gooit!

Uitwringen met een handdoek

Als de kleren die je nodig hebt niet snel genoeg drogen, stop ze dan gewoon terug in de wasmachine. Doe er een handdoek bij die veel water kan absorberen en draai het centrifugeprogramma. Sluit voor de zekerheid de watertoevoer af, zodat je niet per ongeluk nog meer water in de trommel krijgt.
Zodra de machine klaar is met drogen, zal de handdoek het grootste deel van het resterende water uit je wasgoed absorberen en overtollig vocht verwijderen. Het zal veel minder tijd kosten om te drogen, en nogmaals, vanwege het materiaal kan het strijkijzer helpen. Je kunt het dan gebruiken om het resterende vocht te laten verdampen en drogen.

Lees ook  Ik gebruik dit product om vervelende vogels te verjagen. Het is 100% effectief.

Zelfs een droger heeft warmte nodig

Je kunt dit zeker proberen, zelfs als je droger momenteel niet werkt. Als hij aanstaat, kun je hem waarschijnlijk beter niet te zwaar beladen. Een zware lading zet veel druk op de motor, waardoor hij kapot kan gaan.
Als je kunt, is het ook een goed idee om hem in een droge en warme ruimte te zetten. Drogers zuigen lucht aan uit de omgeving, dus als ze in een koude garage staan, zullen ze harder moeten werken en meer energie verbruiken.

4 Replies to “Koop geen wasdroger, het is totaal overbodig! Loodgieter vertelt hoe zelfs de goedkoopste wasmachine je kleren kan drogen

    1. Helemaal waar wat een lulkoek. Deze publicist hoeft waarschijnlijk geen was te doen.😄🤣😂😂

  1. Leuk geschreven: ” Doe de watertoevoer dicht om te voorkomen dat er nog meer water bij komt in de trommel “.
    Is alleen jammer dat veel wasautomaten, niet allemaal, niet werken als er geen druk op het waterventiel staat.

  2. Veel voordelen van droogtrommel, geen plek nodig voor drogen.Zoals studentenhuis waar weinig of geen plek is.Als kinderen vies dekbed hebben waar droog je het binnen.Zoals aangegeven veel vocht in ruimtes waar je het niet wil.geen kans op schimmel.En als men meer dan 3 wassen per week hebt beter qua tijds indeling.Nadelen slijtage is hoger en meer kosten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *