Ze eten meel en grutten, maar het zijn geen voedselmotten. In plaats daarvan kun je de kasten het beste even afwassen.

Wat is de beste manier om van meelwormen af te komen? Als je ze in je keuken ziet, kun je het beste snel handelen. Ze kunnen zich heel snel vermenigvuldigen en uiteindelijk alle bloem en andere producten in de keuken overnemen. Wat is de beste manier om dit aan te pakken?

Als we kleine meelwormen zien in bloem en andere bulkproducten, denken de meesten van ons meteen dat het voedselmotten zijn. Er kunnen echter ook andere insecten zijn die zich graag voeden in dergelijke omgevingen. Eén daarvan is de meelworm (Tenebrio molitor). Hoe kun je zien dat hij er is en er vanaf komen?

Waar komt de meelworm vandaan? Hij geeft de voorkeur aan schaduwrijke en afgesloten plekken

Je vindt meelwormen in donkere, afgesloten ruimtes. We hebben het dan bijvoorbeeld over winkels, bakkerijen en fabrieken. Ze verstoppen zich ook graag in onze keukens en voorraadkasten. Het is ook mogelijk dat we de insecten mee naar huis nemen met onze aankopen, omdat ze waarschijnlijk al verstopt zitten in de verpakking van meel, pap of chocolade.

Lees ook  Het lijkt erop dat de wasmachines van tegenwoordig het meteen na de garantieperiode begeven. Er is een eenvoudige manier om dit te voorkomen!

De meelworm is ongeveer 1,4 tot 1,8 cm lang. Het lichaam is cilindrisch, langwerpig en lichtjes afgeplat. Zijn donkerbruine kleur, die overgaat in zwart, helpt hem om op te gaan in zijn omgeving. Dit helpt hem te overleven in zijn natuurlijke omgeving, hoewel hij natuurlijk wel opvalt als hij in de bloem zit. Heb je tips om er vanaf te komen?

Hoe kom je van meelwormen af? Probeer een paar huismiddeltjes

Als je meel mee naar huis neemt, is het een goed idee om het een tijdje in de vriezer te leggen in plaats van het gewoon in het keukenkastje te laten staan. Dit is waarom je dat moet doen. Het is aangetoond dat insecten zich niet ontwikkelen bij temperaturen onder de -5 graden Celsius.
Het is ook de moeite waard om producten met een contacteffect te proberen, die larven en kevers aantrekken met hun geur. Ze sterven na het eten ervan, maar met deze methode raak je de eitjes niet kwijt. Het is een goed idee om al het open voedsel (zoals gort, pasta en meel) weg te gooien en vervolgens je lades, kasten en planken af te vegen met een doekje gedoopt in azijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *