Ik laat je zien hoe je een glazen douchecabine sprankelend schoon houdt zonder te hoeven schrobben.

We hebben een aantal tips om je glazen douchecabine in een handomdraai weer in perfecte staat te krijgen. We hebben een aantal handige schoonmaaktips voor je.

Maak je klaar om onder de indruk te zijn! We laten je zien hoe je je glazen douchecabine kunt laten schitteren als nooit tevoren, zonder de bank te breken. Als je dacht dat een lange, ontspannende douche je schoon en fris zou maken, dan heb je het mis! Helaas gaat deze ontspanning ten koste van je slechte douchewand. Maar maak je geen zorgen, wij hebben de perfecte oplossing om je douchewand sprankelend schoon te krijgen.

Dit heb je nodig:

  • Witte azijn
  • water
  • afwasmiddel
  • Een spuitfles
  • Een spons
  • Microvezeldoek
Lees ook  Ik ben van alle mieren in huis en tuin af. Ik heb dit kruid eenmaal gestrooid en het is gelukt.

En zo doe je het:

  1. Voeg gelijke delen witte azijn en water toe aan een sprayfles. Tip: bewaar je oude schoonmaakspray om opnieuw te gebruiken!
  2. Doe een theelepel afwasmiddel in de spuitbus.
  3. Spuit de oplossing op de douchewand en laat het 15 minuten inwerken.
  4. Gebruik na 15 minuten een microvezeldoek om het douchescherm schoon te vegen. Je hoeft niet hard te schrobben. Heb je een sterker middel nodig? Gebruik dan een magische spons.
  5. Spoel en droog goed af.

Als je troebele vlekken op je douchedeur ziet, is de kans groot dat het vlekken van hard water zijn. Deze vlekken worden veroorzaakt door water dat veel ‘harde’ mineralen bevat, zoals magnesium, calcium en ijzer. Dit harde water laat witte vlekken achter op het glas. Het goede nieuws is dat deze vlekken gemakkelijk kunnen worden verwijderd met dezelfde oplossing die hierboven is genoemd. Maar let op: dit soort vlekken kun je het beste regelmatig verwijderen om blijvende schade te voorkomen.

Lees ook  Waarom is de ene kant van aluminiumfolie mat en de andere glanzend? Gebruiken we allemaal de verkeerde kant!

Hoe zit het met vettige zeepresten op je douchescherm of elders in de douche? Je kunt het bovenstaande azijnrecept gebruiken of kiezen voor een specifieke badkamerreiniger. Meng zuiveringszout met water tot je een pasta krijgt en gebruik dan een goede spons om het schoonmaken een boost te geven.

Even een tip: je douchewand blijft langer schoon als je er een gewoonte van maakt om hem na elke douchebeurt af te drogen.

One Reply to “Ik laat je zien hoe je een glazen douchecabine sprankelend schoon houdt zonder te hoeven schrobben.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *