Je hoeft de folie alleen maar in heet water te leggen. En wat denk je? Het maakt alles voor je schoon!

Het is verbazingwekkend hoe alledaagse voorwerpen in onze huizen vaak verborgen mogelijkheden hebben. De folie die we normaal gebruiken om eten in te verpakken, kan ook voor andere dingen worden gebruikt.

Misschien heb je je nog niet gerealiseerd hoe handig het kan zijn in de keuken of zelfs in huis. Experts hebben enkele tips gedeeld over hoe dit veelzijdige materiaal het dagelijks leven makkelijker kan maken.

Een handige tip is om folie in kokend water te gebruiken. Dit is een geweldige manier om hardnekkige aanslag en vuil van bestek te verwijderen waar de traditionele afwas gewoon niet tegenop kan. Zo blijven vorken, lepels en messen glanzen, schoon en zien ze er als nieuw uit.
Het is heel eenvoudig: giet een liter water in een pan, voeg een halve theelepel zuiveringszout en een halve eetlepel suiker toe. Vorm een paar balletjes van de folie en laat ze in het kokende water vallen. Voeg vervolgens het vuile bestek toe en laat het ongeveer tien minuten koken. Na het verwijderen en wassen met afwasmiddel zal het bestek als nieuw glanzen.

Lees ook  Eenmaal ontdooid zijn frambozen nog steeds vers en vol van smaak, zelfs als ze van een struik komen. Zo bewaar je ze vers en vol vitaminen.

Aluminiumfolie is echter niet alleen geschikt voor het schoonmaken van bestek. De matte en glanzende kanten hebben verschillende eigenschappen die handig kunnen zijn bij het bakken en bewaren van voedsel. Zorg er bij het koken voor dat de matte kant van de folie naar buiten is gericht. Dit zorgt ervoor dat het eten gelijkmatig gaar wordt. Zorg er bij het bewaren van voedsel voor dat de matte kant in contact is met het voedsel, zodat de warmte zich minder snel verspreidt en het voedsel niet bederft.

Lees ook  Raad eens welk apparaat in je keuken de meeste energie verbruikt? Het is niet je koelkast of oven!

Aluminiumfolie kan ook buiten de keuken worden gebruikt. Op koude dagen kan het bijvoorbeeld helpen om koude voeten op te warmen. Wikkel je voeten in folie zodat de glimmende kant je huid raakt en trek dan sokken aan. Vrijwel meteen voel je je warm en verdwijnt het onaangename koude gevoel.
De folie is echt een handig, discreet item om altijd bij de hand te hebben.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *