Die knop op je wasmachine kan op een dag echt van pas komen. Misschien wist je dat niet eens.

Het is gemakkelijk om het belang van deze knop op de machine over het hoofd te zien. Het kan je ook in veel situaties redden.

We kunnen wel stellen dat bijna iedereen een wasmachine heeft. Hij hoort bij ons dagelijks leven en we hebben allemaal onze eigen wasgewoonten. Sommige mensen wassen graag op 30 graden, wat zuiniger is, terwijl anderen de voorkeur geven aan kortere programma’s om tijd te besparen.

Tegenwoordig zijn er heel veel functies en programma’s die je dagelijks leven makkelijker maken, zoals het wassen van sportkleding, delicate kleding, wollen truien en zelfs babykleding.
Maar wist je dat je wasmachine vaak een knop of programma heeft dat niet veel mensen kennen of gebruiken?

Het heet de afvoer knop

 

Hoe kan het je een aantal vervelende huishoudelijke taken besparen?
Een van de belangrijkste dingen waar de afvoerknop voor is, is om water uit de machine te laten als hij niet meer werkt. Als je op deze knop drukt, laat de machine het resterende water eruit en stopt het wasprogramma. De knop bevindt zich meestal aan de voorkant van het apparaat of in de instellingen. Je ziet het vaak voorgesteld door een volle bak met een pijl naar beneden erboven.

Lees ook  De handdoeken ruiken absoluut heerlijk en zijn zo pluizig! Voeg gewoon een paar druppels toe aan je wasmachine en geniet!

Je vindt de afvoerknop aan de onderkant, met een naar beneden wijzende pijl om aan te geven waar hij zit.

Die knop op je wasmachine kan op een dag echt van pas komen. Misschien wist je dat niet eens.

 

Stel je dit eens voor: je wasmachine stopt midden in een cyclus, waardoor je kleren doorweekt achterblijven in een trommel vol water. Als dat gebeurt, kun je vertrouwen op de aftapknop. Hiermee kun je het water legen zonder de deur open te hoeven forceren, wat de deur zou kunnen beschadigen en je kamer zou kunnen laten overstromen.
Maar er is meer. Laten we eerlijk zijn, wie is er nog nooit vergeten zijn zakken leeg te maken voordat hij een machine start? Niet alleen kleding kan vast komen te zitten in de trommel of in de buizen van de machine. Sleutels, munten, kinderspeelgoed of zelfs sieraden kunnen ook vast komen te zitten.

Lees ook  Ik doe de radijs in een pot, bedek hem met water en zet hem in de koelkast. Mijn oma leerde me deze truc

De aftapknop gebruiken is een eenvoudige manier om het water te legen en deze voorwerpen eruit te halen zonder risico op beschadiging of interne schade aan de machine.

Wat je misschien niet weet, is dat de aftapknop geweldig is om je wasmachine in goede conditie te houden. Door het water dat overblijft na een aantal wasbeurten met deze knop af te voeren, voorkom je onaangename geurtjes en de opbouw van kalkaanslag of wasmiddelresten. Als je dit onderdeel maakt van je schoonmaakroutine, zorg je ervoor dat je apparaat langer meegaat en in goede conditie blijft.

Een ander voordeel van de afvoerknop is dat hij heel handig is bij verhuizingen.

Voordat je je wasmachine verhuist, is het belangrijk om al het water eruit te laten lopen. Zo voorkom je lekken tijdens het transport en schade aan interne onderdelen door vocht. Druk gewoon op de aftapknop om het resterende water snel af te voeren, zodat je het apparaat gemakkelijker kunt verplaatsen.

15 Replies to “Die knop op je wasmachine kan op een dag echt van pas komen. Misschien wist je dat niet eens.

  1. Graag vernam ik waar die afvoerknop zich bevindt. Niemand in mijn omgeving kon me daar iets overzeggen.
    Alvast hartelijk dank!

    1. Ik vermoed dat het over oudere machines gaat. Alhoewel het onze ook al 20 jaar is. Enkele ogenblikken na het wassen pompt het overige water vanzelf af.

      1. De “afvoerknop” is eigenlijk alleen maar een programma om de pomp een paar minuten te katen lopen. Niet om vervuiling in de balgslang, afvoerpomp zelf of de afvoerslang te verwijderen. En …. na een programma blijft er altijd water in de afvoerpomp staan , dit om de eco-klep dicht te houden . Regelmatig de afvoerpomp controleren op vervuiling is een beter . Hoe je dit doet staat in de gebruiksaanwijzing.

    2. Je kunt ook gewoon een programma opzetten. In begin zal je de wasmachine horen pompen. Van zodra het pompen stopt, moet je het afzetten. Of de kraan dichtdraaien dat het niet opnieuw water neemt.

  2. Op mijn wasmachine géén afvoerknop te vinden en ook géén aftap knop, tenzij je het programma centrifugeren/afpompen bedoelt

    1. afpompen staat er bij mij duurt 1 minuut ik heb een bosch wasmachine
      Bedankt voor de tip wij staan op een camping en voor de winter moet je al het water eruit halen

  3. Knop niet te vinden.
    Wel onderaan de machine (achter een klepje) een dop die je los kan draaien om zo je machine leeg te laten lopen.
    Geen machine kunnen vinden met zo’n knop.

  4. Ik heb net hetzelfde als jij. Centrifugeren/afpompen. Als mijn was te nat is…zet ik hem zo ingesteld .. en hoor je dat de wasmachine afpompt. Begrijp echt niet waar je water kunt laten uitlopen. Mijn machine is ook wat ouder. Alleen beneden aan de afvoer …als ik dit 2weekekijks opendraai…ik leg er al een handdoek voor om water op te vangen en daar vind ik dan een haarbandje is… Of een spelletje van mijn dochter . Sokje.

  5. Mijn Samsung Eco bubbel van 3 jaar oud, heeft ook niet zo’n knop.
    Ik heb ook een keer gehad dat hij ermee stopte. Toen heb ik eerst de pomp aangezet en later het resterende water onderaan bij het klepje om schoon te maken weg te laten lopen.
    Toen kon ik ook de deur openen!

  6. Gewoon onder klepje open water eruit schoonmaken dicht doen en n keer op n was op 90 graden draaien bij wat oudere machines nieuwe kunnen stomen trommelreinigen etc

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *