Wasgoed droogt in de helft van de tijd als je de juiste wastijd en ruimte kiest.

Soms komen we in situaties terecht waarin onze was zo snel mogelijk moet drogen. Bijvoorbeeld als een kind een ongelukje heeft op zijn lakens of als we moeten inpakken voor een last-minute vakantie. Er zijn manieren om je was zo snel mogelijk te laten drogen, zelfs als je geen droger hebt. Als je er wel een hebt, is dat zeker de beste optie.

Snel wassen, slim wassen

Als je weinig tijd hebt en je was snel klaar moet zijn, kies dan het kortste en efficiëntste wasprogramma zodat je binnen een uur of zelfs een half uur klaar bent. Wat er ook gebeurt, we rennen niet om de kleren eruit te halen als de machine piept. We draaien om nog een keer te centrifugeren om ervoor te zorgen dat de was zo droog mogelijk is. Als algemene regel is het een goed idee om de wasmachine ’s ochtends vroeg te starten, de machine na het wassen op te hangen voordat je naar je werk gaat en ’s avonds alleen de droge was op te halen.

Lees ook  Was deze 3 dingen niet met conditioner. Het zal ze bederven.

Met de hand drogen

Je kunt ook een methode uitproberen die onze moeders en grootmoeders gebruikten om truien en kousen met de hand in bad te wassen. Nadat je de kleren uit de wasmachine hebt gehaald, spreid je ze uit op een handdoek, rol je ze erin op en wring je ze uit.

Warmte en lucht

Spreid het wasgoed gelijkmatig uit op een droogrek dat je onder, naast of boven een warmtebron plaatst. Je kunt de zon, een radiator of zelfs een boiler als warmtebron gebruiken. Als je je kleding ophangt om te drogen, zorg er dan voor dat je elk stuk voldoende ruimte geeft, want het duurt langer om te drogen als ze op elkaar gepropt hangen.

Als er een goede luchtstroom is, drogen kleren gemakkelijk. Daarom leggen we ze bij mooi weer buiten te drogen en bij slecht weer bij een open raam. Het beste is om de ramen aan de andere kant van het appartement open te zetten om tocht te creëren. Als dat niet mogelijk is, kan een ventilator helpen. Zet hem in de buurt van de wasdroger en zet hem aan.

Lees ook  Ik zal je een geheimpje verklappen: zo maak je vloeren schoon. Je hoeft maar één product aan het water toe te voegen.

Waar thuis (af)drogen?

Als je je was zo snel mogelijk klaar wilt hebben, moet je misschien beginnen met drogen in een andere kamer dan waar je het tot nu toe deed. Een grotere badkamer in een eengezinswoning met de verwarming aan en een raam open is waarschijnlijk het beste, terwijl kleding niet zo snel droogt in een flatgebouw. Het is waarschijnlijk het beste om de kelder te vermijden, omdat die behoorlijk vochtig is, zelfs als hij alleen voor de was wordt gebruikt. Je kunt het beste een kamer kiezen die ruim genoeg is en op het zuiden ligt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *