Denk er zelfs niet aan om het in de gootsteen te gieten. Als je dat doet, barst de pijp van binnenuit en loopt het hele blok onder water.

Veel mensen maken deze fout – ze gieten het gewoon in de gootsteen. Ze zouden beter moeten weten. Vet kan soms in leidingen terechtkomen, wat allerlei problemen kan veroorzaken. Om dit te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je het vet op de juiste manier weggooit. Ik zou graag willen weten hoe je dat doet.

Ondanks dat we weten dat olie door de gootsteen gieten een slecht idee is, doen velen van ons het nog steeds. Doe het niet! De olie wordt hard en zet zich af in de leidingen, wat na verloop van tijd verstoppingen en zelfs gesprongen leidingen kan veroorzaken. Er is een manier om dit te vermijden. Giet de olie of het vet gewoon ergens anders weg en zoek uit hoe je het op de juiste manier weggooit. Dit is de beste manier om van olie of vet af te komen na het bakken.

Lees ook  Het is zo eenvoudig als warm water over je meubels gieten en ze afvegen! Je hoeft je geen zorgen meer te maken over stof!

Waar giet je de hete olie in? Helemaal niet in de gootsteen!

Pasen komt eraan en ongetwijfeld zullen er veel gerechten zijn die veel olie of vet nodig hebben om te bereiden. Zoals we al weten, is het geen goed idee om die olie in de gootsteen te gieten. Met deze eenvoudige truc kun je het probleem elimineren en voorkomen dat de leidingen verstopt raken.

Neem wat aluminiumfolie en leg dit in de gootsteen om een “kom” te maken. Giet vervolgens de overgebleven olie erin (als het vet is, wacht dan tot het stolt). Wikkel de folie voorzichtig in zodat het vet er niet uit lekt en gooi de bundel in een container voor gemengd afval.

Lees ook  Je wast op de verkeerde temperatuur. Dat is niet efficiënt en kost je meer dan nodig is.

Hoe raak je de olie kwijt na het frituren? Laten we het zo ver brengen.

Verzamel het vet in een container of ander bakje en breng het naar een gemeentelijk afvalverzamelpunt of een inzamelpunt voor voedselafval, vet en olie, vaak te vinden bij grotere supermarkten. Je kunt dit gratis doen en je kunt er gemakkelijk een vinden bij jou in de buurt.

Plantaardige olie kan ook worden gebruikt als compost. Week het vet in karton, servetten of zaagsel van natuurlijke materialen. Giet het vet er niet direct in. Dit voorkomt bodemvervuiling en lost het probleem van overtollige gebruikte olie op.

13 Replies to “Denk er zelfs niet aan om het in de gootsteen te gieten. Als je dat doet, barst de pijp van binnenuit en loopt het hele blok onder water.

  1. De olie in plastic flessen gieten door een trechter en nr het containerpark of in een fritobox bij de supermarkt deponeren.

    1. Waarom niet iedereen een grote ton naast huis of in de voor tuin die opgehaald word en krijgt er geld voor elke slager die wat braad of restaurants die krijgen dat ook voor dat vet omdat er diesel van gemaakt kan worden als we alles beetje zo doen verdient iedereen er wat aan jaarlijks en schone leidingen schoner water iedereen blij

  2. Wij bewaren de fles waar we het oude frituur vet olie terug doen .vet beetje vloeibaar laten .kan zo terug de fles in met trechter .en laten het zo in de restafval kliko zakken

    1. Ik zou het naar de milieustraat brengen. In de blauwe box doen. Voor iedere gemeente is het anders.

  3. Ik weet niet hoe oud dit bericht is maar zover ik weet staan er al jarenlang speciale containers bij diverse supermarkten, speciaal en alleen voor frituurolie en vetten.
    En pasen is voor veel mensen niet echt een reden om vettig te eten, beetje vreemde stelling, los van het feit dat het voorlopig geen pasen is.

  4. Afkoelen, daarna afwasmiddel toevoegen, vervolgens mengen met water. Dan kan het vet zich niet meer hechten zodat het zonder enig probleem weg te spoelen is.
    Of het milieu hierbij gebaat is en wat de waterzuivering daar van vindt?

  5. Vet en olie NOOIT via de afvoer.Gegarandeerde verstopping.
    In een wegwerpverpakking (melkkartom o.i.d.)
    Dit is een advies van een loodgieter met méér dan 40 jaar ervaring!

  6. Eerlijk gezegd heb ik het altijd in de afvoer gedaan maar dan vervolgens heel warm water erna laten stromen. Maar nu doe ik dat niet meer want ik heb een airfryer nu voor mijn frietjes. En de loumpiakes doe ik in de oven. Deze zijn even lekker en krokant!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *