Er is een verborgen functie van het keukenzeef waar niet veel mensen vanaf weten.

Het is de moeite waard om te onthouden dat keukengerei vaak meer toepassingen heeft dan we denken. Dit geldt ook voor de keukenzeef. Dit gereedschap is ideaal om vloeistoffen te filteren of meel te zeven, maar het kan eigenlijk voor bijna alles gebruikt worden. Er zijn veel meer toepassingen voor dan alleen het filteren van vloeistoffen of het zeven van bloem!

Hoe gebruik je een keukenzeef

De zeef kan gebruikt worden voor het zeven van bloem en het filteren van vloeistoffen, afhankelijk van de dikte. Maar heb je er ooit over nagedacht waar je hem nog meer voor kunt gebruiken?
Het blijkt dat je er heel goed boter mee op brood kunt smeren. Dit is een geweldige tip voor iedereen die het lastig vindt om boter te smeren.
Je hoeft de boter alleen maar door een keukenzeef te wrijven en je krijgt fijne vlokjes die je gemakkelijk op boterhammen kunt smeren. Op dezelfde manier kun je de zeef gebruiken als een soort rasp voor relatief zacht voedsel.

Lees ook  Deze heerlijke bladerdeegrondjes zijn gevuld met smakelijke tomaat, mozzarella en oregano.

De zeef als rasp gebruiken

Wist je dat je een keukenzeef ook kunt gebruiken als groenteschiller of eierlegger? Het enige wat je hoeft te doen is de zeef tegen de groente aan te wrijven en in een mum van tijd komt de schil vanzelf los.
Als je eieren kookt, raden we aan om het ei in het vergiet te doen en het te laten weken in water. Het is dan veel gemakkelijker om de eieren in het water te leggen en eruit te halen.

Lees ook  Dit gebeurt er met het lichaam als je vermiljoen kersen eet

Heerlijk schuim maken is gemakkelijk

Je kunt ook een keukenzeef gebruiken om heerlijk schuim te maken. Leg het fruit erop en pureer het met een lepel. Appel- of aardbeienmousse maken is nu een fluitje van een cent.
Beste lezers, wisten jullie dat een keukenzeef hiervoor het ideale hulpmiddel is?

Als je nog andere mogelijkheden kent, deel ze dan gerust in de comments.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *