Was je truien samen met dingen met ritsen? Zo ja, dan ga ik je nu vertellen waarom dat een slecht idee is!

We weten allemaal dat de was een routineklus is, maar er is maar een beetje onachtzaamheid voor nodig om je favoriete kleding te verpesten. Het is de moeite waard om erop te letten welke kleding je samen wast en om verschillende stoffen en kleuren van elkaar te scheiden. In het volgende artikel laten we je zien welke kleding je nooit samen moet wassen en hoe je je favoriete kledingstukken kunt beschermen tegen beschadiging.

Ritsen en delicate stoffen

Even vooraf: truien van delicate stoffen of wol kun je beter niet samen met kleding met ritsen in de wasmachine stoppen. Ritsen kunnen in dunne stoffen blijven haken of scheuren. Het is een goed idee om je kleding van tevoren zorgvuldig uit te kiezen.

Gekleurde kleding en wit linnen

Veel mensen hebben de neiging om gekleurde en witte kleding te mixen. Het is geen goed idee om gekleurde en lichtere kleding te mengen omdat de kleuren kunnen doorlopen. Om je lievelingskleren in goede staat te houden, kun je ze het beste met de hand wassen of de kleren die hun kleur dreigen te verliezen apart houden.

Lees ook  Waarom probeer je thuis geen aloë vera te kweken? Het heeft veel nuttige eigenschappen.

Grove wollen truien met niet-wollen kleding

Lange, wollige gebreide kledingstukken kunnen pluizen afgeven die aan andere kleding blijven plakken.

Jurken met ritsen en knopen

Ritsen en knopen kunnen de rest van je kleding beschadigen, vooral als ze van zachter materiaal zijn. Ritsen blijven soms haken aan de stof, waardoor het kledingstuk kan beschadigen.
Tip: Even een tip: knoop je kleding altijd dicht voordat je het in de wasmachine stopt. Als je heel delicate kleding hebt, kun je die het beste in de waszakken doen.

Lees ook  Ik meng het met zeep in plaats van het op te drinken. Het werkt beter op vuil en brandplekken dan azijn en zuiveringszout samen.

Truien en zwaardere kleding

Het dragen van zware kleding zoals jeans of dikke jassen kan druk uitoefenen op truien, waardoor ze uitrekken en vervormen. Vooral wollen en katoenen truien zijn hier gevoelig voor.

Hier is een handige tip: truien kun je het beste apart wassen, of in ieder geval zonder zwaardere kledingstukken. Gebruik het zachte programma en droog ze plat, niet hangend.

Zwem- en sportkleding

De stof die gebruikt wordt voor zwemkleding en sportkleding kan beschadigd raken door hoge temperaturen en moeilijke wasomstandigheden. Chloorwater en zweet moeten ook speciaal behandeld worden.
Tip: Was deze kledingstukken in koud water met een handwas of een fijnwasprogramma. Drogen in de droogtrommel kun je het beste vermijden om de stof zacht en de kleuren helder te houden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *