Het lijkt erop dat de wasmachines van tegenwoordig het meteen na de garantieperiode begeven. Er is een eenvoudige manier om dit te voorkomen!

We maken ons geen zorgen meer over wanneer onze apparaten het niet meer doen en we nieuwe moeten kopen. Vroeger gingen apparaten zoals wasmachines, stofzuigers en blenders tientallen jaren mee. Maar er zijn manieren om apparaten langer mee te laten gaan. We laten je zien hoe je goed voor je wasmachine kunt zorgen.

Een metgezel voor een paar avonden per week

Een wasmachine is een absolute must-have. We kunnen ons geen leven zonder voorstellen. Huishoudens met meerdere kinderen of meerdere kinderen gebruiken de wasmachine vaak meerdere keren per dag of meerdere avonden per week. Als je goed op je wasmachine let vanaf het moment dat je hem koopt, zal hij je belonen door lang goed te blijven werken. Het eerste wat je moet doen is hem regelmatig schoonmaken. De grootste bedreiging voor je wasmachine zijn waarschijnlijk wasmiddelresten.

Lees ook  Hoe kun je honderden euro's per maand besparen? Probeer het advies dat verschillende

Wasmachineonderhoud is belangrijk

Het is een tweede natuur geworden om de wasmachine gewoon zijn gang te laten gaan, zonder na te denken over dingen als het sorteren van de was, het gieten van het poeder en het aanzetten. Het is ook belangrijk om goed voor je wasmachine te zorgen. Al dat vuil dat zich binnenin ophoopt is niet alleen de reden dat je was niet schoon wordt, het is ook de oorzaak van schade aan de wasmachine. Het is een goed idee om je wasmachine af en toe een schoonmaakbeurt te geven. De meeste moderne apparaten hebben een trommelreinigingsprogramma, dus je hoeft je geen zorgen te maken.

Waarmee maak je je wasmachine schoon?

Klassieke azijn is een van de beste en goedkoopste huismiddeltjes die er zijn. Giet gewoon 2 dl azijn rechtstreeks in de wastrommel. Stel vervolgens het zelfreinigings- of hogetemperatuurprogramma in. Je verwijdert niet alleen geurtjes en schimmel, maar ook al het vuil uit de wasmachine. Het is een goed idee om je wasmachine om de paar maanden een azijnbadje te geven.

Lees ook  Waarom probeer je de vingertest in de winkel niet eens? Het is een geweldige manier om te controleren of het vlees vers is.

De lades van de wasmachine schoonmaken

Haal het reservoir waar je het waspoeder en de wasverzachter in hebt gedaan eruit en maak een schoonmaakmiddel. Je hebt twee citroenen, 100 ml azijn en 200 ml water nodig om te beginnen. Pers het sap uit de twee citroenen en meng het met de rest. Pak vervolgens een grotere pollepel en giet de oplossing over de hele tank. Laat het mengsel minstens 10 minuten staan. Als je dat gedaan hebt, spoel je de lade af en maak je hem schoon met een borstel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *