Wist je dat de wc-borstel een verborgen functie heeft? Daarom laten ze hem vaak vuil achter

Er zijn maar weinig dingen in ons huishouden die zoveel bacteriën herbergen als de wc-borstel. Daarom heeft hij aandacht, zorg en vooral af en toe een schoonmaakbeurt nodig. Hoe doe je dat en welke toiletborstel is het beste?

Vullende toiletborstel

Wat kan er bijzonder zijn aan zo’n gewoon en eenvoudig voorwerp als een toiletborstel? Je zult versteld staan. Veel toiletborstels bieden de mogelijkheid om het handvat los te schroeven, wat geweldig is omdat je er schoonmaakmiddel in kunt gieten, dat gelijkmatig vrijkomt als je het gebruikt. Dit maakt zowel het schoonmaken van de toiletpot gemakkelijker en efficiënter, terwijl de borstel ook zelfdesinfecterend wordt.

Home hack voor zelfreinigende toiletborstel

Ga na of jouw toiletborstel deze verbetering heeft. En als dat niet zo is, wees dan niet getreurd, je hoeft niet meteen naar de winkel te vliegen. Buitenlandse youtubers scheppen vaak op over een gadget dat op speelse wijze de vulling van de borstel kan vervangen. Giet een beetje toiletpotreiniger in de borstelcontainer. De borstel wordt er dan constant in ondergedompeld, klaar voor actie, gedesinfecteerd en ruikt heerlijk. Pas alleen op voor nieuwsgierige peuters.

Lees ook  Gebruik gewoon een liniaal om te meten. Een tuinier geeft tips voor het planten van tulpen.

Hoe maak je de wc-borstel schoon?

In grotere gezinnen één keer per week, in kleinere gezinnen één keer per twee weken, moet de toiletborstel grondig gereinigd worden. Je kunt dit op verschillende manieren doen.

De beproefde drievoudige combinatie

Meng een half kopje azijn, een eetlepel zuiveringszout en een paar druppels waterstofperoxide in een kleinere emmer. Dompel de borstel een paar minuten in deze oplossing. Daarna verwijderen en afspoelen met warm water.

Rechtstreeks in de toiletpot schoonmaken

Doe twee kleine zakjes zuiveringszout direct in de toiletpot en dompel de borstel er een nacht in. s Ochtends is hij weer zo goed als nieuw. De ideale inwerktijd is 6-8 uur.

Een paar tips over toiletgedrag

Fecale bacteriën zijn niet aangenaam, dus zijn er een paar basisregels die we in het toilet moeten volgen en die we soms overtreden uit onwetendheid, vergeetachtigheid of luiheid.

  • Spoel het deksel van het toilet altijd door. Dit voorkomt dat bacteriën vrolijk met het water door het toilet of de badkamer spatten.
  • Tandenborstels plaatsen we niet in de buurt van de toiletpot. Bacteriën zijn stiekem en vinden altijd wel een gelegenheid om binnen te komen waar we ze het minst nodig hebben.
  • We gieten regelmatig toiletreiniger in de toiletpot.
  • We vervangen regelmatig de handdoek en wassen de toiletbril.
  • Als er vlekken op de bril komen, vegen we die meteen af. We controleren het toilet na gebruik door jonge kinderen en leren oudere kinderen zindelijkheid.
  • We wassen onze handen altijd lang en grondig genoeg.
Lees ook  Waarom wast de wasmachine kleding niet goed? Kijk naar één plek. Het zal je de waarheid vertellen

Als je de bovenstaande adviezen opvolgt, zul je een aangenaam leven hebben of in ieder geval een aangenaam verblijf in je koninklijke kamer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *