In slechts 15 minuten is een vergeelde badkuip weer hagelwit. Een schoonmaker van een hotel deelde een geweldige tip om de klus te klaren.

Een vieze en vergeelde badkuip kan je badkamer er een beetje moe uit laten zien. Het lijkt misschien lastig om deze problemen aan te pakken, maar het is niet nodig om dure specialistische schoonmaakproducten te kopen. Meestal vind je thuis alles wat je nodig hebt om je badkuip nieuw leven in te blazen.

Regelmatig onderhoud is de sleutel

De badkamer is een plek waar vuil zich vaak ophoopt, van vet tot schimmel. Dit vuil kan niet alleen je badkuip aantasten, maar ook je wastafel, tegels of de voegen ertussen. Om je badkamer in topconditie te houden, is het belangrijk om hem regelmatig een goede schoonmaakbeurt te geven. Als je regelmatig onderhoud pleegt, hoef je je later geen zorgen te maken over het verwijderen van diep ingewortelde vlekken.

De kracht van witte azijn

Een van de beste en goedkoopste schoonmaakmiddelen die je kunt gebruiken is witte azijn. Voeg er gewoon een beetje water aan toe en spuit het over het bad, vooral op plekken met aanslag of vergeelde vlekken. Als je het een tijdje hebt laten staan, gebruik je best een zachte borstel en spoel je het bad uit. Azijn maakt niet alleen wit, maar werkt ook ontvettend en ontsmettend. Als je je bad een grondiger schoonmaakbeurt wilt geven, meng dan azijn met zuiveringszout tot een dikke pasta en breng die rechtstreeks aan op de vlekken.

Lees ook  Een vrouw deelde een geldbesparende tip voor de was. Volg gewoon deze methode.

Verstopte afvoer vermijden

Een verstopte afvoer is niet alleen vervelend, maar kan ook een hygiëneprobleem zijn. De meest voorkomende boosdoeners zijn haren, zeepresten en andere afzettingen. Een snelle oplossing is een mengsel van azijn en zuiveringszout. Het enige wat je hoeft te doen is wat zuiveringszout in de afvoer gieten en azijn toevoegen. Als je klaar bent, spoel je de afvoer even door met heet water. Je kunt dit ook gebruiken om te voorkomen dat je afvoer verstopt raakt.

Lees ook  Laat de deur van de wasmachine nooit openstaan als je niet aan het wassen bent. Het is een probleem

Alternatieve natuurlijke schoonmaakmiddelen voor de badkamer

Naast witte azijn en zuiveringszout zijn er nog genoeg andere natuurlijke producten die je badkamer spik en span kunnen maken. Citroensap is een geweldige manier om van kalkaanslag af te komen dankzij de zure eigenschappen. Zout kan fungeren als een geweldige schurende reiniger, vooral in combinatie met citroen of azijn. Als je op zoek bent naar een aangename geur en een ontsmettingsmiddel, kun je vertrouwen op essentiële oliën zoals tea tree of lavendel. Door voor deze natuurlijke oplossingen te kiezen, houd je niet alleen je badkamer schoon, maar help je ook het milieu te beschermen en je blootstelling aan chemicaliën te verminderen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *