Meng het gewoon met water en breng het aan op de bank. De vlekken zouden na ongeveer 20 minuten moeten verdwijnen.

Goedkoop, effectief en zonder chemicaliën. Wat is de beste manier om bekleding thuis te reinigen? Het is een goed idee om deze methode eerst te testen. Je hebt maar twee ingrediënten nodig.

De bank is een belangrijk meubelstuk in veel woonkamers. Omdat het een van de meest gebruikte meubelstukken is, wordt de bekleding vrij snel vuil. Daarom moet hij regelmatig worden gereinigd. Er zijn veel gespecialiseerde reinigingsmiddelen op de markt, maar het is de moeite waard om meer te weten te komen over een eenvoudig huismiddeltje waarmee je je bekleding in slechts 20 minuten kunt opfrissen.

Zelfgemaakte bekledingreiniger

De experts zeggen dat je je bank minstens om de zes maanden moet wassen. Als je het schoonmaakt, blijft je bekleding er op zijn best uitzien en kun je je ontdoen van allergenen, huisstofmijt en bacteriën die zich in de stof kunnen ophopen.

Lees ook  Meng met water en was de ramen. Ze zullen zo helder glimmen dat je buurman groen ziet van jaloezie

Het goede nieuws is dat het reinigen van een bank niet tijdrovend of duur hoeft te zijn. Het enige wat je nodig hebt is een zelfgemaakte bekledingreiniger, die je gemakkelijk kunt maken met slechts drie ingrediënten die je in elke keuken kunt vinden.

Om een zelfgemaakte bekledingreiniger te maken, heb je alleen maar nodig

  • twee theelepels zuiveringszout,
  • het sap van een citroen,
  • twee liter lauw water.

Zuiveringszout is geweldig voor het verwijderen van vlekken en het opfrissen van geurtjes, terwijl citroensap antibacteriële eigenschappen heeft en een natuurlijk reinigingsmiddel is. Door ze te mengen met water maak je een geweldige all-round reiniger die de meeste vlekken kan verwijderen.

Lees ook  Het is zo eenvoudig als warm water over je meubels gieten en ze afvegen! Je hoeft je geen zorgen meer te maken over stof!

Hoe maak je bekleding schoon in 20 minuten?

Meng in een kom water met zuiveringszout en citroensap tot alles is opgelost. Dompel vervolgens een zachte doek in de aangemaakte vloeistof. Knijp er goed in zodat het net vochtig is, maar niet nat.

Veeg met de doek over de bekleding en richt je daarbij op vlekken en vuil. Gebruik een zachte ronddraaiende beweging om het vuil uit de stof te verwijderen en zorg ervoor dat je de stofstructuur niet beschadigt.

Nadat je de bank hebt schoongemaakt, laat je hem drogen. Als je het proces wilt versnellen, kun je een ventilator gebruiken of een raam openzetten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *