De loodgieter heeft ons zijn advies gegeven. Als je deze dingen met een wasmachine doet, gaat hij alleen maar kapot. De fabrikanten verbergen het.

Kleding wassen in een wasmachine lijkt vrij eenvoudig. Je sorteert de kleuren en materialen, doet er een capsule of poeder in en drukt op een knop. Helaas maken veel mensen tijdens het wassen fouten die de machine kunnen beschadigen. We hebben een uitgebreide gids samengesteld om je te helpen.

De wasmachine overladen

Elke wasmachine heeft een bepaalde hoeveelheid wasgoed die hij kan bevatten voor een bepaalde wascyclus. Even ter info: sommige wasmachines zijn verder onderverdeeld en hebben een beperkte hoeveelheid wasgoed per wasprogramma. Je kunt bijvoorbeeld een wasmachine kopen die tot 9 kg wasgoed aankan, maar je kunt die hoeveelheid maar in 2 programma’s wassen. De andere zes zullen slechts vier kg wasgoed wassen.

Het is belangrijk om te controleren wat de maximale hoeveelheid is die in de wasmachine kan worden gewassen, en wat de maximale hoeveelheid is die voor een bepaalde hoeveelheid wasgoed kan worden gewassen. Als de trommel overbelast is, wordt het wasgoed niet goed gewassen en bestaat het risico dat de motor beschadigd raakt. Reparaties kunnen erg duur zijn.

Lees ook  Gooi de eierdozen niet weg, maar giet er water overheen. Het bespaart tijd en geld

Kleine artikelen controleren

We hebben allemaal wel eens gehoord over sokken die in de wasmachine verdwijnen, maar het zijn niet echt sokken die het probleem vormen. Een groter probleem is wanneer er voorwerpen vast komen te zitten tussen de afdichting en de wastrommel. Zorg ervoor dat je alle kleine voorwerpen uit de zakken haalt, zoals paperclips, munten, sleutels, schroeven, moeren, lollystokjes enzovoort. Het is een goed idee om waszakken of wasmanden te gebruiken voor kleiner wasgoed. Deze zijn ook geweldig voor het wassen van ondergoed met beugels.

Lees ook  Ik gebruik geen azijn of soda. Een half kopje in de wasmachine en de handdoeken ruiken naar een kuuroord. Je kunt de geur echt voelen.

Gebruik minder wasmiddel

Hoe meer poeder je gebruikt, hoe schoner je was zal zijn. Helaas is dit een veelvoorkomend misverstand. In feite is de regel precies het tegenovergestelde. Als je te veel poeder gebruikt, ontstaat er te veel schuim, waardoor de pomp en de motor van de wasmachine worden belast. Tegelijkertijd wordt het wasgoed niet goed schoon omdat er minder wrijving is binnenin. De wasmiddelresten kunnen lelijke vlekken achterlaten op het wasgoed en ongewassen wasgoed gaat minder lang mee. Het is een goed idee om thuis de waterhardheid te controleren en het waspoeder af te meten volgens de instructies van de fabrikant.

2 Replies to “De loodgieter heeft ons zijn advies gegeven. Als je deze dingen met een wasmachine doet, gaat hij alleen maar kapot. De fabrikanten verbergen het.

  1. Ik was alleen met poeder en inderdaad op advies niet te veel, de afweging moet je zelf maken, ook te veel wasverzachter vervuild de machine en afvoer, wordt een olie achtige massa, en 1 x per maand trommelreiniging, als je veel wast, 1 x per 2 wk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *