Ik zal je een geheimpje verklappen: zo maak je vloeren schoon. Je hoeft maar één product aan het water toe te voegen.

Ik denk dat niemand het leuk vindt om lange uren te besteden aan schoonmaaktaken. Daarom is er veel advies over hoe je het snel en efficiënt kunt doen. Onze nieuwste tip is voor diegenen die het dweilen van vloeren vreselijk vinden. Het blijkt dat je één onmiskenbaar ingrediënt kunt toevoegen aan het water dat velen van ons in huis hebben, en de vloer wordt schoon en streeploos.

Het is onvermijdelijk dat vloeren vies worden. Stof, kruimels, vuil en al het andere dat uit de handen van gezinsleden valt, vindt zijn weg naar binnen. Om de vloer schoon te houden, moeten we bijna elke dag stofzuigen.

Als je samenwoont met mensen die bijzonder slordig zijn, is het ook een goed idee om de vloer elke dag nat schoon te maken. We laten je zien hoe je de vloer snel schoonmaakt zonder lelijke strepen achter te laten.

Voeg het toe aan het water

  • Het blijkt dat warm water met een opgelost vaatwastablet een geweldige manier is om de vloer schoon te maken.

Het kan hardnekkige vlekken aan, zoals aangebrand vet, dus het is ideaal voor moeilijke vlekken op de vloer, inclusief vettige vlekken. Bovendien laat het geen strepen achter.

Lees ook  De politie heeft een aantal tips gegeven over hoe dieven je eigendom kunnen markeren als doelwit voor inbraak.

Deze tip werd ook gedeeld op sociale media door een gebruiker met de naam @mumcentral. Zij vertelde dat je heet water moet gebruiken om het tablet volledig op te lossen en vervolgens een dweil moet gebruiken om het mengsel te mengen. Even een waarschuwing: Deze oplossing met vaatwastabletten is niet bedoeld voor houten vloeren.

Als je thuis geen vaatwasser hebt en geen vloerreinigingstabletten wilt kopen (wat we echt aanraden, want ze zijn ook geweldig voor veel andere dingen), kun je de ouderwetse methode gebruiken met een oplossing van water en azijn.

Dit product maakt niet alleen alles grondig schoon, maar zal ook de kleur van de panelen zachtjes opfrissen.

De dweil is ook belangrijk

Het is ook de moeite waard om na te denken over wat we gebruiken om de vloer schoon te maken. De vloer wordt niet graag te lang blootgesteld aan water, dus moeten we dweilen gebruiken met zachte haren die niet te veel water opnemen.
Als je de ruimte en het budget hebt, is het ook de moeite waard om een stoomreiniger aan te schaffen. Hiermee kun je je vloer perfect reinigen en opfrissen zonder schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Lees ook  Ik heb gehoord dat de pan 30 minuten in de vriezer zetten een goed idee is. Dan ben je hier aan het juiste adres, want ik ga het je vertellen!

Onderhoud je vloer en zorg dat hij langer meegaat

Als we onze vloeren goed onderhouden, gaan ze langer mee. Sommige mensen zeggen dat houten vloeren meer onderhoud nodig hebben, maar panelen hebben ook wat meer verzorging nodig.

  • Eens in de twee of drie maanden is het de moeite waard om ze een goede poetsbeurt te geven – afhankelijk van de kwaliteit van de panelen en hoeveel we ze gebruiken.
  • Als udaarentegen panelen hebt op plaatsen die blootstaan aan water en vocht, zoals de keuken of de badkamer, raden we aan om de kieren te behandelen met een speciale waterbestendige was.

3 Replies to “Ik zal je een geheimpje verklappen: zo maak je vloeren schoon. Je hoeft maar één product aan het water toe te voegen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *