Heb je de spiegel grondig schoongemaakt en zitten er nog steeds vlekken op? Het antwoord ligt onder je voeten.

Je hebt geprobeerd de spiegel schoon te maken met een schoonmaakmiddel en hem daarna afgeveegd met een papieren doekje, maar je hebt nog steeds moeite om hardnekkige vlekken weg te krijgen? We laten je zien waarom het wassen van je spiegel met het papieren doekje niet de beste oplossing is en we laten je zien hoe je een zelfgemaakt mengsel kunt maken om je spiegel perfect schoon te houden.

Hoe maak ik een zelfgemaakte spiegelreiniger?

Er zijn genoeg speciale spiegelreinigers op de markt, maar soms maken ze de hype niet waar, ondanks wat de fabrikant zegt. Als je op zoek bent naar een meer kosteneffectieve en effectieve manier om je spiegel te ontdoen van vegen, dan hebben wij de perfecte oplossing voor je.
Als je wilt genieten van een perfect schone spiegel, gebruik dan producten die je waarschijnlijk al in huis hebt. De spiegelreinigingsvloeistof is heel snel en gemakkelijk klaar.

  • Meng gewoon azijn en water in een verhouding van 1:1 en giet het mengsel in een spuitfles.

Het mengsel van azijn en water is ideaal om al het vuil van je spiegel te verwijderen, zodat hij streeploos is en er superglanzend uitziet. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de bereiding van zo’n reinigingsoplossing maar het halve werk is. Waarmee je de spiegel schoonveegt is net zo belangrijk.

Lees ook  Waarom wast de wasmachine de kleding niet zo goed? Dit zou wel eens de reden kunnen zijn.

Waarom is een papieren doekje niet geschikt om een spiegel schoon te maken?

Papieren handdoeken zijn erg handig en we gebruiken ze vaak niet alleen in de keuken, maar ook om schoon te maken. Maar als het gaat om het schoonmaken van je spiegel, zijn papieren handdoeken niet de beste optie. Hun textuur kan leiden tot strepen en weerbarstige vezels die de indruk wekken dat er stof op de spiegel ligt.

Lees ook  Wij hebben het antwoord op je vraag! Dit is waarom de eco-modus van je vaatwasser eigenlijk langer duurt dan de andere programma's.

Een betere optie is om zachte, schone doeken te gebruiken, zoals microvezel. Als je zo’n doek niet hebt, kun je in plaats daarvan een sok gebruiken. En hoewel dit in eerste instantie misschien wat ongebruikelijk lijkt, werkt het in de praktijk heel goed. Het is wel belangrijk om te weten dat de sokken die we gebruiken van zacht katoen moeten zijn, bij voorkeur van katoen dat we niet aan onze voeten zullen dragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *