Hier is een handige tip: je kunt de oven schoonmaken met een drankje dat je al in huis hebt.

Er zijn verschillende manieren om thuis van vuil af te komen. Steeds meer mensen grijpen naar natuurlijke remedies, maar wist je dat een simpel coladrankje, dat velen van ons regelmatig drinken, een geweldige manier kan zijn om vet te bestrijden? Deze verrassende tip helpt je om je oven in perfecte staat te houden.

Vergeet het lange schrobben

De glazen ovendeur schoonmaken is een van die taken die niemand graag doet. Vet hoopt zich vrij snel op op het oppervlak, wat kan resulteren in een onaangename opgedroogde film. Sommige mensen zijn gewend om uren te schrobben, maar wij hebben een beter alternatief voor je. Je hoeft alleen maar een eenvoudig zelfgemaakt mengsel te gebruiken en schoonmaken wordt kinderspel.

Lees ook  Als je merkt dat de dooier in het ei deze kleur heeft, is het een goed idee om te controleren of het om een kwaliteitshoen gaat.

Alles wat je nodig hebt is coladrank en een beetje afwasmiddel

Als je actief bent op sociale media, heb je misschien al wat schoonmaaktips gezien. Ik kwam een interessante oventip tegen op Instagram, specifiek op het profiel @jessis_lifestyle_diary. De maker van de video mengt een cola-achtig drankje met een paar druppels afwasmiddel en gebruikt dit vervolgens op de vuile deur. Het resultaat is indrukwekkend – al na korte tijd is de deur sprankelend schoon.

Andere beproefde recepten voor een schone oven

Naast deze interessante methode kun je ook andere zelfgemaakte recepten proberen. Bijvoorbeeld,
Zuiveringszout is een andere geweldige optie. Spoel het mengsel na ongeveer een half uur af. Als er nog steeds veel vuil zit, kun je het proces gewoon herhalen.
Vaatwastablet: je kunt het in een vuurvaste bak met water doen, die je vervolgens in een voorverwarmde oven plaatst. Na een uur laat je de oven een beetje afkoelen en gebruik je de oplossing om de deur schoon te maken. Deze methode is vrij eenvoudig en zou de klus zonder veel moeite moeten klaren.
Met deze eenvoudige trucjes ziet je oven er in een mum van tijd en zonder stress weer als nieuw uit. Probeer het en je zult zien dat het schoonmaken van je huis een stuk eenvoudiger kan zijn dan je denkt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *