Je kunt de azijn vergeten. Veegvrije ramen zijn een product dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Even een tip: azijn en azijnmengsels kun je de volgende keer dat je je ramen wast wel vergeten. Geen vlekken meer en ramen die zo schoon zijn als een spiegel, dankzij een product dat onze grootmoeders en zelfs soldaten jaren geleden gebruikten om tanks of laarzen te poetsen. Je zult versteld staan van het resultaat.

Als het gaat om het schoonmaken van ramen, is de populairste manier om vlekken te voorkomen het gebruik van azijn. Velen van ons zijn echter de geweldige middeltjes vergeten die vrouwen en zelfs soldaten of conciërges in het verleden gebruikten. Deze houden je ramen niet alleen schoon, maar ook streeploos. Probeer het eens en ik weet zeker dat je net zo verbaasd zult zijn als ik over de resultaten.

Lees ook  Ik heb de perfecte oplossing gevonden voor mijn vaatsponsproblemen! Ik stop hem gewoon in de vriezer. Geen zorgen meer over dit vervelende probleem.

Gedenatureerde alcohol – een ingenieuze methode zo oud als de tijd

Vroeger was dit een heel populair schoonmaakmiddel voor veel verschillende oppervlakken. Veel mannen gebruikten het om hun auto of handen te ontdoen van vet en ander vuil. Dames gebruikten het ook om hun ramen schoon te maken. Als je je ramen in de winter wilt wassen, zorgt gedenatureerde alcohol ervoor dat het water niet bevriest. Het voorkomt dat er strepen ontstaan en dat vuil lang aan de ramen blijft plakken.

Glycerine – polijst mooi en geeft glans

Voeg een paar theelepels glycerine van farmaceutische kwaliteit, die je voor bijna niets bij de drogist kunt kopen, toe aan een emmer of kom water. Met deze oplossing zijn je ramen in een mum van tijd sprankelend schoon en behoren vlekken tot het verleden. De glycerine verwijdert al het vuil en geeft je ramen een mooie, glanzende afwerking.

Lees ook  Hoe kun je honderden euro's per maand besparen? Probeer het advies dat verschillende

Water en citroensap is een zeer goedkope manier om ramen schoon te maken

Alles wat je nodig hebt is drie liter water verrijkt met vier eetlepels citroensap. Spuit het er gewoon op en maak de ramen schoon in een draaiende beweging, met behulp van een raamwisser of papieren handdoek als je die hebt. Dit is een beproefde methode om vlekken te voorkomen en ramen lang schoon te houden.

De verkeerde manier om ramen te wassen?

Er is een nieuwe video op TikTok die een andere manier voorstelt om ramen te wassen dan de meeste van ons gewend zijn. In de video wast de TikToker de ramen in een beweging die meer op golven lijkt.

2 Replies to “Je kunt de azijn vergeten. Veegvrije ramen zijn een product dat de tand des tijds heeft doorstaan.

  1. Vele van die middeltjes hebben omgekeerd effect en bevorderen snellere reviling, gebruik regenwater bij voorkeur doe daar glansmiddel van de vastwas in en ramen blijven tot 5 x Langer schoon ,best 2x Lassen indien erg vuil ,raad van tantoe Kaat en nonkel Baat

  2. Vele van die middeltjes hebben omgekeerd effect en bevorderen snellere revuiling, gebruik regenwater bij voorkeur doe daar glansmiddel van de vaatwas in en ramen blijven tot 5 x Langer schoon ,best 2x w0assen indien erg vuil ,raad van tante Kaat en nonkel Baat

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *