Geen fan van strijken? Dat ben ik met je eens. Daarom doe ik één ding zodra ik de wasmachine open. Geen kreuken.

Wat is de beste manier om kleren op te hangen zodat je ze niet hoeft te strijken? Dit is een vraag die iedereen stelt die niet graag een strijkijzer gebruikt. Als je je kleding uit de droger wilt hangen, moet je één ding doen nadat je de deur van de wasmachine hebt geopend.

We weten allemaal dat strijken een van de minst favoriete huishoudelijke klusjes is, dus we proberen het zo veel mogelijk te vermijden. In plaats van uren achter de strijkplank te zitten, kunnen we ervoor zorgen dat onze kleding helemaal niet gestreken hoeft te worden. Het gaat hier niet om de was zelf, maar om hoe we de was ophangen.

Wat is de beste manier om kleren op te hangen zodat ze niet gestreken hoeven te worden? Het beste is om het zo snel mogelijk uit de wasmachine te halen.

Lees ook  Het is een goed idee om de ramen in de winterstand te zetten. Zo bespaar je geld op verwarming.

Door kleding te centrifugeren droogt het sneller, maar het zorgt er ook voor dat het sneller kreukt. Als je ze niet later wilt strijken, zet je het centrifugetoerental op de laagste stand. Zodra de wasmachine klaar is met centrifugeren, haal je de kleren eruit en hang je ze op. Hoe langer ze erin zitten, hoe slechter ze eruit zien.

Schud ze even voordat je ze in de droger stopt. Doe ze even snel een keer van boven naar beneden. Zo wordt het kledingstuk perfect glad. Als je overhemden of andere licht gekreukte stoffen wast, is het een goed idee om ze op plastic hangers te hangen in plaats van ze in de droger te stoppen.

TIP! Houten kleerhangers zijn ideaal om dure en delicate kleren op te hangen. Ze voorkomen dat ze kromtrekken.

Lees ook  Je kunt het kookding gebruiken om muizen en ratten af te schrikken. Ze zullen niet meer naar je toe komen.

Hoe hang je wasgoed aan een droogrek? Zo voorkom je dat je kleren kromtrekken

Er zijn een paar eenvoudige tips om in gedachten te houden bij het ophangen van wasgoed. Eén ding om in gedachten te houden is hoe je rokken ophangt. Als ze ruches hebben, kun je ze het beste ophangen in de richting van de plooien. Zo vallen ze mooi en hoef je ze niet te strijken.

Aan de andere kant kunnen zware truien die op de standaard manier worden opgehangen uitrekken en vervormen. Het is beter om ze plat op de droger te leggen.

Lakens of dekens kun je het beste uitspreiden op twee stoelen.

Als je kunt, hang je was dan buiten op. Denk eraan dat witte kleding in de zon kan drogen en gekleurde kleding in de schaduw moet hangen. Anders kunnen ze van kleur veranderen.

9 Replies to “Geen fan van strijken? Dat ben ik met je eens. Daarom doe ik één ding zodra ik de wasmachine open. Geen kreuken.

  1. Die tips dat jullie schrijven zijn zo interessant.
    Heb altijd bij geleerd. Wil in kontakt blijven met jullie Zeer goed bedankt groetjes

    1. Ik hang alles op kapstokken. Kreuk vrij 💯. Wel goed aantrekken zodat het glas hangt. Meestal buiten zoniet op een douche rails aan een deur velux op een kier👍💪

  2. Onzin dat strijken,strijk wanneer je het nodig heb en trouwens de meeste kleding daar zie je het niet eens aan of het wel of niet gestreken is.Gewoon opvouwen en de kast in scheelt je zinloze minuten of uren te verspillen.

      1. Hoezo? Ik strijk helemaal niets! Dat doe ik inmiddels al zo’n 30 jaar niet meer. Als je er nl. aan begint moet je het blijven doen je strijkt nl. de vezels kapot.
        Niet aan beginnen dus.

  3. Overhemden, lange broeken, lakens per stuk in de droger, zo zijn ze zo goed als gestreken, anders draaien de mouwen of pijpen,… dooreen en is alles gekrenkt, kost misschien wat meer, maar strijken kost misschien nog meer en is meer werk. Centrifugeren op laagste stand vind ik niet zo’n goed idee als je de was ophangt, zeker niet als het al vochtig is in huis en is niet nodig als je sommige stukken apart in de droger steekt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *