Heb je je ooit afgevraagd waarom het toevoegen van citroen aan je eieren zo’n goed idee is?

Eieren pellen kan een frustrerende en vervelende taak zijn, vooral als de schaal stevig aan het ei blijft plakken en afbrokkelt als het wordt gepeld. Er zijn online veel tips en trucs die je hierbij kunnen helpen. En onlangs is er op Instagram een nieuwe methode opgedoken die belooft om het pellen van eieren snel en gemakkelijk te maken. De belangrijkste truc zou zijn om fruit toe te voegen aan het ei-kookproces, maar veel internetgebruikers blijven sceptisch.

De citroentruc van Instagram

Een Instagram-gebruiker, Iwona Rychter, die haar kook- en huishoudtips deelt. Postte een video waarin ze beweert een snelle en makkelijke manier te hebben gevonden om eieren te pellen. In haar video stelt ze voor om een schijfje citroen toe te voegen aan het water waarin de eieren worden gekookt. Deze eenvoudige stap maakt het veel gemakkelijker om de schaal te verwijderen.

Lees ook  Dit is een geweldige manier om je pizza op te warmen zonder een magnetron of oven te gebruiken. Het duurt maar vier minuten. Het is net alsof je pizza rechtstreeks uit de oven komt.

Echt citroen of andere methoden?

De discussie die volgde op de video onthulde echter een paar verschillende meningen. Sommige mensen zeiden dat je een vergelijkbaar resultaat kunt krijgen door zout toe te voegen aan het water waarin je de eieren kookt. Andere gebruikers zeggen dat de truc om eieren gemakkelijk te pellen is om ze daarna in ijswater te leggen, wat Iwona ook laat zien in de video.

Lees ook  De bouillon blijft vers en wordt niet zuur. Het blijft tot drie maanden na het koken vers. Dit is het soort advies dat moeders hun dochters geven.

Eén gebruiker, die “matikon93” heet, gaf als commentaar: “Het hangt echt af van de hardheid van het water. Ik heb gemerkt dat zout, citroen of azijn niet helpen.” Een andere gebruiker, ‘olczyksdagmara’, gaf als commentaar: “Het is niet alleen citroen, ijswater doet het ook.” Eén persoon zei dat oudere eieren gemakkelijker te pellen zijn zonder extra ingrediënten. “Het gaat echt alleen om de versheid van de eieren,” merkte een andere gebruiker op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *