Je moet je benadering van het toiletblok heroverwegen als je wilt dat het effectief is.

Het is belangrijk om het toilet schoon en hygiënisch te houden om gezond en comfortabel te blijven in het dagelijks leven. Reinigingsproducten zijn een dagelijks onderdeel van deze routine. Toiletblokjes zijn een bijzonder populaire keuze, omdat ze bij elke spoeling actieve stoffen afgeven.

Maar niet veel mensen weten dat de juiste manier om het blokje op te hangen een groot verschil kan maken voor hoe goed het werkt. Als je het verkeerd ophangt, maakt het je toilet niet goed schoon. Wij laten je zien hoe je dit kunt oplossen en wat je nog meer kunt doen om je toilet sprankelend schoon te houden.

Waarom werkt een toiletblokje niet goed?

Als je hebt gemerkt dat je toiletblokje niet naar behoren werkt, kan dat komen doordat je het verkeerd ophangt. De gebruikelijke manier om de kubus op te hangen is aan de rand van de toiletpot, maar dit kan betekenen dat het water de reiniger in de kubus niet bereikt wanneer u doorspoelt. Dit betekent dat het niet zo effectief is als het zou kunnen zijn en dat het toilet misschien niet goed schoon wordt.

Lees ook  Heb je de spiegel grondig schoongemaakt en zitten er nog steeds vlekken op? Het antwoord ligt onder je voeten.

Hoe hang ik een toiletblokje op de juiste manier op?

De sleutel om het meeste uit een toiletblokje te halen, is om het op de juiste manier te plaatsen. Plaats de hendel niet op de rand, maar onder de boog van de toiletbril. Dit zorgt ervoor dat het blokje stevig vastzit en dat de spoelwaterstraal het blokje raakt zoals het hoort. Als je dit doet, worden de schoonmaakmiddelen gelijkmatig door de toiletpot verspreid, waardoor je betere resultaten krijgt.

Lees ook  Veel mensen zijn begonnen om plastic zakken in hun wasmachine te stoppen en het lijkt te helpen.

Een handige truc voor ontkalken

Behalve het toiletblokje op de juiste manier gebruiken, is er nog een manier om je toilet schoon en vrij van vuil en kalk te houden. Strooi gewoon een paar eetlepels keukenzout in de pot voordat je naar bed gaat. Zout is een geweldig ontsmettingsmiddel en helpt om harde aanslag af te breken. Laat het gewoon een nachtje staan en ’s ochtends zul je zien dat de kalkaanslag helemaal verdwenen is. Als je nog betere resultaten wilt, kun je een harde borstel gebruiken om het toilet te schrobben. Zout reinigt niet alleen, maar desinfecteert ook, dus je hoeft geen extra schoonmaakmiddelen te gebruiken.

4 Replies to “Je moet je benadering van het toiletblok heroverwegen als je wilt dat het effectief is.

  1. Een wc-blokje doet sowieso niet dát wat het belooft te doen.
    Wat gebeurt er namelijk als je doorspoelt? Precies! Je spoelt óók de zogenaamde reinigende werking gelijk het rioolstelsel in, want voordat het ook maar iets in de pot kan uitrichten is het DOORGESPOELD! Dit veroorzaakt een enorme belasting voor de waterzuiveringsinstallaties die de overtollige chemische resten weer moeten filteren om het water weer bruikbaar te maken. Dus mensen vergeet de geur blokjes in je toilet en poets regelmatig met de borstel, dat heeft pad écht effect!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *