Hier is een handige tip om water te besparen als je de vaatwasser gebruikt. Slechts twee eenvoudige trucjes en je kunt je rekeningen verlagen.

Als de prijzen hoog zijn, zoeken we naar manieren om te besparen op alles wat we kunnen. Als we de water- en elektriciteitsrekeningen zien stijgen, gaan we op zoek naar manieren om de kosten te drukken. Het gebruik van een vaatwasser kan je helpen water te besparen, het milieu te beschermen en zelfs geld te besparen. We hebben een aantal tips samengesteld over hoe je dit kunt doen.

Zo bespaar je water als je de vaatwasser gebruikt

  • Een standaard vaatwasser gebruikt ongeveer 10 liter water per cyclus. Het maakt niet veel uit of hij helemaal vol is of niet. Dus als je water wilt besparen bij het gebruik van je vaatwasser, is het beter om hem helemaal te vullen. Dit betekent dat je meer vaat kunt wassen in één cyclus met dezelfde hoeveelheid water en afwasmiddel, die ook niet goedkoop zijn.
  • Een andere manier om water en elektriciteit te besparen is om de “eco” stand te gebruiken. Dit wast de vaat op een iets lagere temperatuur, wat nog steeds genoeg is om ze schoon te krijgen. Het is ook de moeite waard om op te merken dat de informatie over energiebesparing op het apparaat vaak verwijst naar het gebruik in de ‘eco’-stand.
Lees ook  Ik wil graag een geheimpje met je delen. Je kunt een verstopte gootsteen ontstoppen met een eenvoudig huismiddeltje!

Even een waarschuwing: de ‘auto’-cyclus bespaart niet altijd elektriciteit of water. Het is ook een goed idee om je vaatwasser regelmatig schoon te maken, want een vies apparaat maakt je vaat niet goed schoon. Dit betekent dat je ze zelf in de gootsteen moet afwassen. Dit verbruikt meer water dan nodig is.

Lees ook  Een vrouw deelde een geldbesparende tip voor de was. Volg gewoon deze methode.

Wil je geld besparen op de afwas? Verander je gewoonten

Je kunt geld besparen op de afwas door een paar eenvoudige veranderingen aan te brengen in hoe je je apparaten gebruikt.

  • Probeer bij het inruimen van de vaatwasser het water vrij te laten stromen tussen de vaat. Dit betekent dat je ongewassen borden of potten niet opnieuw hoeft af te wassen.
  • Zorg er ook voor dat je de armen van de vaatwasser niet blokkeert, want dan werkt hij minder effectief.
  • Het is een slechte gewoonte die veel geld kost om over te schakelen op een korte afwascyclus. Het bespaart je tijd, maar geen geld, elektriciteit of water. Gebruik deze cycli alleen in uitzonderlijke gevallen, want de kortere cyclus verbruikt meer elektriciteit dan de normale of “eco”-cyclus, wat contra-intuïtief is.

One Reply to “Hier is een handige tip om water te besparen als je de vaatwasser gebruikt. Slechts twee eenvoudige trucjes en je kunt je rekeningen verlagen.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *