Het is een goed idee om de ramen in de winterstand te zetten. Zo bespaar je geld op verwarming.

Nu het weer kouder wordt, vragen veel eigenaren van PVC-ramen zich af hoe ze hun ramen meer winterklaar kunnen maken. Veel moderne PVC-ramen hebben een handige functie waarmee je de druk van de afdichting kunt regelen, wat kan helpen om je huis warmer te houden voor minder geld.

Het belang van het aanpassen van het raamsysteem

Om je huis comfortabel te houden, is het belangrijk dat je ramen goed zijn afgedicht. De winterstand biedt extra bescherming tegen de kou, terwijl de zomerstand meer lucht binnenlaat, wat geweldig is in de warmere maanden. Je ramen in de juiste stand voor het seizoen zetten is een gemakkelijke manier om je huis een comfortabel gevoel te geven.

Lees ook  Veel mensen doen het 's ochtends na het wakker worden, maar experts zeggen dat dit een onhygiënische gewoonte is.

Waarom is een raamregeling belangrijk?

Het raamsysteem kan, afhankelijk van de instelling, in drie verschillende standen werken:

  • Standaardmodus: Ideaal voor dagelijks gebruik in mildere omstandigheden, dit middeldruk afdichtingssysteem kan ramen het hele jaar door effectief beschermen tegen weersinvloeden.
  • Winterstand: De ramen worden steviger tegen het kozijn aangedrukt, waardoor warmtelekken worden geminimaliseerd en het huis zelfs bij de strengste vorst warmer blijft.
  • Zomerstand: In deze stand zijn de ramen minder dicht, wat natuurlijke ventilatie bevordert en een comfortabele omgeving creëert op warme dagen.

Hoe gemakkelijk is het om de ramen in de winterstand te zetten?

Het is heel eenvoudig om tussen de standen te schakelen – er is geen speciale vaardigheid voor nodig! Je hebt alleen een inbussleutel. Platte sleutel of een standaard schroevendraaier nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de stelschroef op de metalen onderdelen van het raam te vinden en deze 90 graden naar rechts te draaien om het raam in de winterstand te zetten. Als je klaar bent om in de lente terug te schakelen naar de zomerstand, herhaal je gewoon het proces met de draai in de tegenovergestelde richting.

Lees ook  Dit is het deel van de wasmachine dat het snelst vuil wordt, maar ook het makkelijkst schoon te maken is.

Door je ramen op de juiste manier in te stellen, kun je je huis comfortabeler maken en energie besparen tijdens het stookseizoen.

Als je nog niet bent overgeschakeld op de winterstand, is het nu tijd om dat te doen.

One Reply to “Het is een goed idee om de ramen in de winterstand te zetten. Zo bespaar je geld op verwarming.”

  1. S’winters zijn de rubbers minder soepel dus moet je juist niets te verstellen. Iedereen weet dat de ramen wanneer het kouder wordt wat moeilijker los en vast gaan. Dus mooi vanaf blijven tenzij dat het echt niet goed sluit. Dat gebrek zou trouwens verholpen moeten zijn na plaatsing mocht dit zo zijn. Enkel moet je eens terug omdat iets niet helemaal lekker sluit oid, maar in de meeste gevallen hoef je er nooit weer aan te sleutelen. Slecht advies in mijn ogen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *