Veel mensen zijn begonnen om plastic zakken in hun wasmachine te stoppen en het lijkt te helpen.

Als je thuis een hond of kat hebt, ken je het probleem – dierenharen zitten overal. Ze komen terecht op kleren, dekens en kunnen zelfs de wasmachine verstoppen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing. Het antwoord dat je zoekt, zit in een gewone plastic zak.

Haren in huis.

Het is niet meer dan normaal dat haar van huisdieren op verschillende oppervlakken in het appartement terechtkomt. Er zijn speciale rollers op de markt om haar van kleding te verwijderen, maar die klaren de klus niet altijd perfect. Bovendien kunnen haren ook vast komen te zitten in de wasmachine, waardoor deze verstopt raakt. Dus hoe kunnen we dit voorkomen?

Een plastic zak als redding voor de wasmachine

Een verstopte wasmachine is niet alleen vervelend, maar kan ook tot ernstige problemen leiden, zoals schade aan het apparaat. Een eenvoudige oplossing is om een plastic zak in de trommel van de wasmachine te doen, samen met je kleding. Deze zak vangt de haren op die anders in het filter van de wasmachine terecht zouden kunnen komen en een verstopping zouden kunnen veroorzaken. Bovendien helpt dit ook om haren uit je kleding te verwijderen. Even een tip: de plastic zak mag alleen gebruikt worden bij het wassen op een lage temperatuur, tussen de 30 en 40 graden Celsius, om beschadiging van het materiaal te voorkomen.

Lees ook  Ik doe de radijs in een pot, bedek hem met water en zet hem in de koelkast. Mijn oma leerde me deze truc

Azijn als onverwachte helper in de strijd tegen haar

Als je op zoek bent naar een andere effectieve manier om van haren op je kleding af te komen, kun je azijn proberen. Voeg gewoon een half kopje azijn toe aan het spoelbakje en kies het standaard wasprogramma. Azijn is antistatisch, wat betekent dat het de hechting van haren op kleding vermindert en de stoffen zachter maakt. De azijngeur moet vrij mild zijn, vooral als je waspoeder of capsules gebruikt. Deze truc is ook geweldig voor mensen met een allergie, omdat azijn geen irriterende chemicaliën bevat.

Lees ook  Ik wil graag een geheimpje met je delen. Je kunt een verstopte gootsteen ontstoppen met een eenvoudig huismiddeltje!

Met deze eenvoudige tips kun je de hoeveelheid haar op je kleding effectief verminderen en je wasmachine beschermen tegen vervelende problemen.

21 Replies to “Veel mensen zijn begonnen om plastic zakken in hun wasmachine te stoppen en het lijkt te helpen.

  1. We weten allemaal hoe slecht synthetische stoffen zijn voor het milieu en voor onze gezondheid ,omdat deze micro plastics in ons water terecht komen en moeilijk tot niet gefilterd geraken. En jullie adviseren nu met een plastieken zak te wassen?! Niet te begrijpen!!

    1. Zorg dat de plastic zak niet bedrukt
      Verf van de plastic zak kan op de kleding terecht komen met allegevolgen van dien
      Marty van de stomerij 🤔😏

  2. Lijkt ij ook zeer overbodig aangezien de wasmachine een filter heeft.
    Eens per half jaar deze schoon maken en je hebt helemaal geen problemen.

  3. Zooplus verkoopt een speciale XL waszak voor nog geen 7 euro. Het lijkt wat op een soort grote kussensloop met rits. Daarin stop je spullen van de huisdieren die je wil wassen. Ik doe er bijv stoffen mandjes of dekens in. Niet te vol. Dan gewoon wasprogramma en zo blijven de haren in de zak en kan je die nadien buiten uitschudden. Ik ga wel nog voordien met een plakroller of speciale borstel even over de spullen voor ik ze was om het gros al te verwijderen. Tijdens het wassen ‘koeken’ dan de haren samen in kleine propjes die je nog van je spullen moet verwijderen. Het helpt je machine alleszins properder te houden en de spullen werden netjes gewassen.

    1. Ik heb een wasmachine en die geeft geen filter hoe maak je die dan schoon
      Heb een kat en 2 honden

    2. Buiten uitschudden en de hele buurt zit onder het haar !! En het is ook niet leuk als je buiten zit te eten of als je buiten de was hebt hangen.

  4. Als je harige vriendjes hebt accepteer je gewoon de haren had anders gewoon een goudvis genomen !

  5. Ik veeg met een rubberen huishoud handschoen,of een rubberen borstel de haren weg.Helpt als een tierelier.En dan zuig ik het op wanneer ik alles bijeen geveegd heb.Ik heb nooit geweten dat je plastic zakken in de wasmachine kan doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *