De politie heeft een aantal tips gegeven over hoe dieven je eigendom kunnen markeren als doelwit voor inbraak.

De politie waarschuwt bewoners om waakzaam te zijn en niet te aarzelen om contact op te nemen met de politie als ze verdachte tekenen rond hun huis zien. Onlangs zijn er gevallen geweest van inbrekers die een eenvoudige maar sluwe methode gebruikten om de aanwezigheid van mensen in flats in de gaten te houden.

Een nieuwe methode om appartementen te markeren voor inbraak

Inbrekers maken er een gewoonte van om geselecteerde flats te markeren met siliconen die ze discreet tussen de deur en het deurkozijn aanbrengen. Met deze onopvallende truc kunnen ze zien of een appartement geopend is of dat de bewoners voor langere tijd weg zijn. Als de siliconen tape afbreekt, betekent dit dat iemand het appartement is binnengekomen. Als het echter intact blijft, weten dieven zeker dat het appartement leeg is en klaar om ingebroken te worden.

Lees ook  Geef je handdoeken een beetje liefde met slechts een paar druppels in de wasmachine, en voor je het weet zijn ze zacht, pluizig en geurig!

Preventieve maatregelen om eigendommen te beschermen

De politie adviseert bewoners die van plan zijn om langere tijd op reis te gaan om een aantal basismaatregelen te nemen. Het belangrijkste is om alle ingangen op slot te doen, ramen goed te sluiten en ervoor te zorgen dat de flat er niet verlaten uitziet. Vertrouw erop dat je vrienden of buren je appartement regelmatig controleren, je post ophalen en zorgen voor het algemene uiterlijk. Ramen moeten onbedekt blijven en jaloezieën moeten dicht blijven zodat de flat er bewoond uitziet. Als er een beveiligingssysteem is, zorg er dan voor dat je het activeert.

Lees ook  Dit is DE oplossing om te voorkomen dat je aardappels uitlopen, maar niet veel mensen kennen deze handige truc.

Waakzaam voor verdachte tekenen

De politie dringt er ook bij burgers op aan om op te letten op ongewone tekens rond hun huis, vooral op voordeuren of deurkozijnen. Alle verdachte tekens moeten onmiddellijk worden gemeld om mogelijke inbraken te voorkomen.

One Reply to “De politie heeft een aantal tips gegeven over hoe dieven je eigendom kunnen markeren als doelwit voor inbraak.”

  1. Er wordt bij mij al bijna 2 jaar lang snachts gebeld (aan de deur) rond verschillende tijdstippen geen idee waarom soms rond 3 uur en gelijk daarna rond 5 uur of later ,nooit iemand kunnen betrappen ik woon op 2 hoog en via de intercom hoor ik de bel van d gene die de bel indrukt beneden.Erg vervelend en onrustig.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *