Dit is het deel van de wasmachine dat het snelst vuil wordt, maar ook het makkelijkst schoon te maken is.

Vergeet niet dit vaak verwaarloosde deel van de wasmachine te wassen. Het kan je parten spelen.

In de meeste huizen is de wasmachine een essentieel onderdeel van het dagelijks leven. Hij is er om ons leven gemakkelijker te maken door onze kleding, handdoeken en lakens te wassen. Maar ondanks onze inspanningen om onze apparaten schoon te houden, is er een vaak over het hoofd geziene maar eenvoudig schoon te maken plek die een bron van onaangename verrassingen kan zijn: het filter. Hoewel het misschien een klein, onbelangrijk onderdeel lijkt, speelt het een cruciale rol in het optimaal laten draaien van je wasmachine. Dit onderdeel zit meestal aan de voor- of achterkant van het apparaat en is ontworpen om ongewenst vuil en deeltjes op te vangen die de afvoerpijp zouden kunnen verstoppen.

Net als het filter van de vaatwasser moet het filter van de wasmachine regelmatig worden schoongemaakt.

Verwaarlozing kan leiden tot een opeenhoping van vuil, haar, pluizen, knopen, munten en zelfs kleine voorwerpen die in kledingzakken achterblijven. Na verloop van tijd kan deze opeenhoping het filter verstoppen, waardoor het minder efficiƫnt werkt en problemen veroorzaakt zoals langere wasbeurten, waterlekken of zelfs schade aan de machine op de lange termijn.

Lees ook  Hoe kun je honderden euro's per maand besparen? Probeer het advies dat verschillende

Gelukkig is het reinigen van het filter van je wasmachine een relatief eenvoudige taak die je regelmatig, om de 3 tot 4 maanden, kunt uitvoeren om het apparaat soepel te laten werken. Hier volgen een paar eenvoudige stappen:

Zoek eerst het filter van je wasmachine. Deze kan zich aan de voorkant onderaan het apparaat bevinden (vaak verborgen achter een klein deurtje onderaan het voorpaneel) of aan de achterkant, achter een verwijderbaar paneel. Om veiligheidsredenen moet je de wasmachine uitzetten en de stekker uit het stopcontact halen voordat je iets gaat doen. Je bent nu klaar om te beginnen, maar voor meer gemak heb je nog wat uitrusting nodig. Zorg dat je een bak of handdoek hebt om eventueel restwater op te vangen dat uit het filter loopt als je het verwijdert.

Lees ook  Was deze 3 dingen niet met conditioner. Het zal ze bederven.

Ontgrendel en verwijder vervolgens het filter. Wees voorbereid op enige weerstand als het filter enige tijd niet is verwijderd. Maak het filter leeg als het verwijderd is. Vergeet niet om eventuele voorwerpen uit het filterkanaal te verwijderen. Om het schoon te maken, gebruik je een zachte borstel of een eenvoudige doek om het filter schoon te maken en vuilophopingen te verwijderen. Spoelen? Spoel het filter af met warm water om alle vuilresten te verwijderen. Plaats het voorzichtig terug. Sluit de wasmachine aan en zet hem weer aan om te controleren of hij goed werkt.

2 Replies to “Dit is het deel van de wasmachine dat het snelst vuil wordt, maar ook het makkelijkst schoon te maken is.

    1. Stanley, haha je hebt helemaal gelijk. Het klopt niet. Maar misschien een nieuw apparaat. Gelukkig ik begon aan mezelf te twijfelen. šŸ˜‚Prettige avond!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *