Even een waarschuwing: dit is de laatste keer dat je sla kunt zaaien. Als je van plan bent om in de lente te oogsten, zorg er dan voor dat je deze deadline haalt.

Sla is een van de populairste groenten die er zijn. Sla wordt in veel verschillende gerechten gebruikt, niet alleen in salades. Sla is een belangrijk ingrediënt in veel gerechten, waaronder hamburgers, sandwiches en sommige soorten soep. Het lijkt erop dat het tijd is om deze groentesoort te gaan planten. Als je wilt genieten van de lenteoogst, kun je het maar beter niet missen.

Wanneer moet sla gezaaid worden? De ideale tijd is september

Er zijn veel verschillende soorten sla te koop die in de herfst worden gezaaid. We hebben het over de vorstbestendige variëteiten. Het is interessant om te weten dat sla die in de herfst wordt gezaaid minder vaak wordt aangevallen door bepaalde plagen, zoals slakken. Dit komt omdat deze plagen minder actief zijn in de koudere maanden.

Lees ook  Wij hebben het antwoord op je vraag! Dit is waarom de eco-modus van je vaatwasser eigenlijk langer duurt dan de andere programma's.

In het ideale geval wordt sla midden september gezaaid. Als je wilt, kun je het voor het einde van de maand zaaien. Het is waarschijnlijk het beste om het weerbericht in de gaten te houden. Sla moet de kans krijgen om te wortelen voordat het strenge winterweer begint.

Het is een goed idee om de sla zo snel mogelijk in de grond te stoppen om de winter door te komen. Tegen de tijd dat het lente wordt, kun je genieten van smakelijke, gezonde slabladeren. Het is belangrijk om de juiste zaaidatum in de herfst te kiezen, anders mis je de lenteoogst.

Even een tip: er zijn een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om sla te helpen groeien. Zodra je de zaden hebt gezaaid, is het een goed idee om de planten te beschermen tegen vorst met agrotextiel of takken. Sommige tuiniers zaaien sla graag in bakken, wat een goed idee is omdat ze dan naar een warmere plek kunnen worden verplaatst als het weer eerder afkoelt. Sommige mensen kweken ook sla in kassen of plastic tunnels.

Lees ook  Week het voordat je het op de bakplaat legt. Dit lost een hardnekkig probleem op. Bakken wordt een plezier

Welke slasoorten zijn de moeite waard om in september te zaaien?

Er zijn veel slasoorten die in september gezaaid kunnen worden. Elk van deze soorten heeft een iets andere textuur en smaak. Daarom is het de moeite waard om er een paar te zaaien om in het vroege voorjaar een verscheidenheid aan smaken te krijgen.
Zoals eerder vermeld, moeten tuiniers die in september sla willen zaaien een voorraad wintervariëteiten aanleggen. Hieronder valt ook sla, meer bepaald variëteiten zoals ‘Humil’, ‘Altenburg’ of ‘Lednice’ sla.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *