Deze meststof is geweldig om planten die overwinteren te helpen gedijen. Volgend jaar heb je een recordoogst.

Nu de herfst dichterbij komt, maken tuiniers in het hele land zich op voor het belangrijkste mestseizoen van het jaar. Dit is de perfecte tijd van het jaar om je overwinterende gewassen een boost te geven, zodat ze meer kans maken om de koude maanden door te komen. Ervaren telers zeggen dat bemesting de sleutel is tot het winterhard maken van planten en het verhogen van toekomstige opbrengsten.

Waarom is herfstbemesting essentieel?

Het is belangrijk om in de herfst te bemesten, omdat het planten helpt die moeite hebben om de winter door te komen. Als gewassen niet sterk genoeg zijn, kunnen ze moeite hebben om te herstellen in de lente, wat kan leiden tot lagere opbrengsten of zelfs sterfte. Bemesting geeft planten de voedingsstoffen die ze nodig hebben om hun immuunsysteem te versterken en ze te helpen ziekten te bestrijden.

Lees ook  We weten allemaal hoe vervelend het is als je zeep vloeibaar wordt! Maak je geen zorgen, wij hebben de perfecte oplossing voor je.

Fosfor, kalium en natriumhumaat

Naast het gebruikelijke gebruik van fosfor en kalium, die essentieel zijn voor het kweken van gezonde gewassen, raden veel experts nu aan om natriumhumaat te gebruiken. Dit nieuwe product is populair bij duizenden tuiniers omdat het zo goed werkt. Natriumhumaat helpt om de bodemstructuur te verbeteren en de vruchtbaarheid van de bodem te verhogen, waardoor gewassen beter groeien.

Hoe natriumhumaat werkt

Humaten zijn organische stoffen die ontstaan wanneer plantaardig materiaal wordt afgebroken. Ze verbeteren de bodemkwaliteit, waardoor planten beter gebruik kunnen maken van voedingsstoffen. Natriumhumaat toedienen in de herfst, vooral in september en begin oktober, helpt gewassen echt om de winter te overleven, zelfs als het weer onvoorspelbaar is en er niet veel sneeuw ligt.

Lees ook  Deze ingenieuze en goedkope methode hielp me voorgoed afscheid te nemen van laarzengeur!

Ervaren tuiniers raden vaak aan om overwinterende gewassen te besproeien met natriumhumaat. Deze spray wordt gebruikt op veel verschillende vruchten en kruiden, waaronder aardbeien, aalbessen, pruimen, kersen, appelbomen en honingbessen. De hoeveelheid die je nodig hebt is heel eenvoudig: slechts twee eetlepels humaat per 10 liter water is genoeg om je planten de meststof te geven die ze nodig hebben.

Je krijgt de beste resultaten als je eerst organisch materiaal aan de grond toevoegt, zoals humus, turf, mestresten of bladafval. Deze materialen helpen ook om de structuur van de grond te verbeteren en zorgen ervoor dat de grond in de best mogelijke conditie is voor de gewassen om het volgende jaar in te groeien.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *