Waarom probeer je de vingertest in de winkel niet eens? Het is een geweldige manier om te controleren of het vlees vers is.

Het eten van oud vlees of vis kan behoorlijk ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid, waaronder vaak voedselvergiftiging. Als we in de supermarkt winkelen, is het vaak moeilijk om de kwaliteit en versheid van het vlees te beoordelen, omdat het meestal in plastic verpakt is.

Hoe kunnen we dan controleren of het vlees nog veilig is om te eten? Het antwoord is een eenvoudige en snelle truc – de zogenaamde ‘vingertest’, die de sleutel kan zijn tot het voorkomen van gezondheidsproblemen.

Hoe test je vlees op versheid?

Als je je vlees in plastic hebt verpakt en je hebt geen kans om eraan te ruiken, knijp er dan even met je vinger in om te controleren of het nog vers is. Als je in het vlees kunt knijpen en het zijn oorspronkelijke vorm weer aanneemt, is het waarschijnlijk vers en veilig om te eten. Aan de andere kant, als het vlees hetzelfde blijft en niet teruggaat naar normaal, kun je het waarschijnlijk beter vermijden.

Lees ook  Wat is de beste manier om kalk uit een waterkoker te krijgen? Gewoon inschenken en aanzetten - zo eenvoudig is het!

Wat verraadt de kleur en geur van het vlees?

Een van de voordelen van winkelen bij een slager is dat je het vlees kunt zien en ruiken voordat je het koopt. Vers vlees moet roze of rood van kleur zijn. Als het grijs of bleek is, kun je het waarschijnlijk beter niet kopen. Een ander zeker teken dat het vlees niet meer geschikt is voor consumptie is een onaangename geur.

Lees ook  Raad eens welk apparaat in je keuken de meeste energie verbruikt? Het is niet je koelkast of oven!

Herken de versheid van vis: Belangrijke tips

Als je vis koopt, zijn er een paar eenvoudige dingen waar je op kunt letten om te beoordelen hoe vers de vis is. Vis met uitpuilende, glanzende ogen is een goede gok. Als de ogen troebel zijn, is de vis waarschijnlijk niet meer vers. Het is ook de moeite waard om de kieuwen te controleren – die moeten rood zijn. Als ze grijs of gelig zijn, kun je de vis beter vermijden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *