Heerlijke gefrituurde mini kaasballetjes met een pittige citroentwist en een fruitige jamvulling.

Gebakken mini kaasballetjes met citroenrasp en vruchtenjam

Wat hebben we nodig:

  • 500 g zachte kwark
  • 2 eieren
  • 50 g suiker
  • 300 g gewone bloem
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • Vanille-essence
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 1 theelepel kurkuma (of hennepmeel)
  • Jam van kersen/bessen/aardbeien
  • Zure room
  • 300 ml olie om te bakken

Hoe te werk te gaan:

1. Doe 500 g zachte wrongel, die je grondig hebt ontdaan van wei, in een grote kom.

Lees ook  Vlees op deze manier marineren is een grote fout! Let op dit detail en je bent in een mum van tijd op weg om een pro te worden in het bereiden van vlees!

2. Voeg twee losgeklopte eieren en 50 g suiker toe en meng.

3. Voeg 1 theelepel zuiveringszout, vanille-essence, geraspte citroenschil en 1 theelepel kurkuma of hennepmeel toe indien gewenst.

4. Meng goed en voeg dan 300 g bloem toe. Kneed het deeg grondig tot het licht elastisch is.

5. Laat het deeg 15 minuten rusten onder huishoudfolie of een theedoek.

Lees ook  Er zitten rode vlekken op de kip! Laten we uitzoeken wat ze betekenen.

6. Vorm dan kleine balletjes van ongeveer 15 g en rol ze in bloem.

7. Bak ze in middelhete olie tot ze goudbruin zijn.

8. Leg ze na het frituren op een papieren handdoek om overtollige olie af te laten lopen.

9. Serveer met verse zure room en jam naar keuze.

Klaar!

Vrienden, geniet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *