Maak de ramen nat met water en plak er noppenfolie overheen – het is een geweldige manier om te besparen op uw verwarmingskosten.

Noppenfolie kan je helpen om de warmte in je huis te houden en veel geld te besparen op verwarming. En het is heel gemakkelijk om te doen.

Terwijl het ’s nachts nog koud is, blijven radiatoren energie verbruiken en blijven onze rekeningen stijgen. Er is nog geen sprake van om de verwarming uit te zetten. Gelukkig is er een heel effectieve en gemakkelijk toe te passen truc om deze kosten te verlagen.

Er zijn een aantal trucjes die je kunt gebruiken om geld te besparen op verwarming en toch de optimale temperatuur in je huis te behouden. Als je weet dat je ’s nachts de luiken moet sluiten, dikke gordijnen moet installeren, de radiatoren moet opruimen, enzovoort, dan is er een onverwachte techniek. Tegen alle verwachtingen in heb je geen geavanceerde apparatuur nodig. Een eenvoudig stuk noppenfolie volstaat. Hoe gebruik je het? De truc met noppenfolie lijkt misschien ongewoon, maar is ontzettend effectief. Hiermee kun je eenvoudig en goedkoop je ramen afdichten en voorkomen dat warmte ontsnapt.

Lees ook  Je hoeft de folie alleen maar in heet water te leggen. En wat denk je? Het maakt alles voor je schoon!

Wat heb je nodig?

  • Noppenfolie (bijvoorbeeld uit een verzenddoos),
  • Schaar
  • Een fles met een spuitbus gevuld met heet water.

Knip eerst de noppenfolie in stukken die de ramen in de kamer van je keuze volledig bedekken. Spuit vervolgens voorzichtig het water op de kant met de bubbels en op het glas. Druk de folie vervolgens stevig tegen het glas. Voor een optimale hechting is het aan te raden om de ramen van tevoren schoon te maken. Als de folie correct is aangebracht, zou hij de hele winter moeten meegaan. Als je twijfelt, kun je de folie ook vastplakken met plakband.

Lees ook  Dit ingrediënt, dat je waarschijnlijk al in je koelkast bewaart, kan helpen die onaangename geurtjes te elimineren (en het is niet de citroen!).

Door noppenfolie op een raam te plakken, creëer je een extra isolatielaag. De luchtbelletjes werken als warmte-isolerende zakjes die de warmte-uitwisseling tussen binnen en buiten verminderen. Dit minimaliseert warmteverlies in de winter, waardoor het binnen warmer blijft. Er ontsnapt minder warmte, waardoor het minder nodig is om de kamer constant te verwarmen. Het resultaat: minder energieverbruik voor verwarming en dus besparingen op je energierekening. Deze eenvoudige, kosteneffectieve methode verbetert de thermische efficiëntie van ongeïsoleerde ramen.

Deze truc is het meest effectief bij ramen met enkel glas in veel oudere huizen en flats uit de jaren 80 en 90. Als je de folie in de lente verwijdert, kunnen er sporen achterblijven, maar die kun je er gemakkelijk afhalen. Vergeet niet om je kamers regelmatig te ventileren, zelfs in de winter.

10 Replies to “Maak de ramen nat met water en plak er noppenfolie overheen – het is een geweldige manier om te besparen op uw verwarmingskosten.

    1. Heb je het zelf al uit geprobeerd? Nee? Dan niet gelijk oordelen. ik heb het 2 winters gedaan met grove noppenfolie. Ramen lichtjes nat, folie er tegen en het blijft de hele winter hangen. Uitzicht interesseerde me niet. Kreeg wel flink wat terug van essent. Werkt wel degelijk. Alleen NIET op dubbelglas (hr++) plakken
      Kan de raam van knappen.

      1. Hoezo zou het raam knappen? Wat een onzin. Het heeft alleen bijna geen nut omdat HR++ glas al nauwelijks warmte laat ontsnappen.

        1. Thermische breuk, als het raam niet egaal opwarmt/koelt dan barst een HR++(+) raam al snel.
          Bijvoorbeeld even een kussen of tas tegen een deel van het raam aan zetten en een beetje zon erop en het kan al mis gaan. Maar inderdaad met HR++ of beter is noppenfolie niet echt nodig.

  1. Wat nog beter helpt is je ramen volledig dicht te metselen. Je bespaart dan ook een glazenwasser uit en hebt geen inkijk van de buren.

  2. Bij een tamelijk groot raam vrees ik dat de boel al naar beneden stort voor je je eigen omgedraaid heb, tjee wat een onzin is dit weer…

    1. Eerst uit proberen dan pas oordelen! Ik heb het gedaan en bleef goed plakken de hele winter lang. Kreeg ook flink wat terug van essent.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *