Hoe je effectief van muizen in huis afkomt zonder chemie

Ondanks hun kleine formaat kunnen muizen grote problemen veroorzaken in huizen. Ze verstoppen zich vaak in kelders, op zolders, maar ook in voorraadkasten of voorraadkasten. Wat moet je doen als je deze ongewenste bezoekers in je huis aantreft?

Muizen komen onze huizen vooral binnen tijdens de koudere maanden, d.w.z. herfst en winter, wanneer ze op zoek zijn naar warmte en voedsel. Ze dringen binnen via kleine kieren in muren of open deuren. Je kunt ze verwijderen met vallen of gif, maar er zijn subtielere methoden. Met beproefde huistrucs kun je ze verjagen zonder ze kwaad te doen.

De schade die muizen kunnen aanrichten

Muizen staan erom bekend dat ze zich verstoppen op ontoegankelijke plekken – kelders, zolders, kasten en hoeken. Direct contact met ze is zeldzaam, maar hun aanwezigheid kan worden gedetecteerd door verschillende signalen. Typisch is de eigenaardige geur die verschijnt in de buurt van warme plekken waar muizen zich verstoppen. Andere tekenen zijn kleine uitwerpselen, beschadigde kabels, meubels en gescheurde voedselverpakkingen. Het kenmerkende krassen in de muren is ook een duidelijke indicator dat ze communicatietunnels hebben ontwikkeld.

Lees ook  Met deze prachtige ouderwetse techniek ziet je kleding er in een handomdraai perfect recht uit!

Je huis beschermen tegen knaagdieren

Preventie is de beste bescherming tegen ongewenste bezoekers. Controleer de gevel en muren van je huis, vooral in de kelder en op zolder, en dicht alle kieren af waardoor muizen naar binnen kunnen komen. Beveilig deuren en ramen met gaas.

Besteed ook aandacht aan voedselopslag. Afsluitbare plastic bakken zijn de beste oplossing. Vuilnis, thuis of buiten, moet altijd in gesloten bakken zitten.

Natuurlijke manieren om van muizen af te komen

Als je de voorkeur geeft aan humane oplossingen, kun je je wenden tot natuurlijke remedies. De eerste en vaak gemakkelijkste oplossing is om een kat of hond te adopteren. Van veel hondenrassen, zoals teckels, terriërs of spaniels, is bekend dat ze knaagdieren effectief afschrikken.

Lees ook  Knoop ze aan een touwtje en hang ze aan het hek. Zo jaag je de indringers weg die een ravage aanrichten in je tuin.

Naast huisdieren kun je ook gebruik maken van verschillende kruiden. Muizen hebben een hekel aan de geur van veronica, koningskaars, munt of kamille. Plaats ze rond plaatsen waar je de aanwezigheid van muizen hebt opgemerkt en je zult ze snel verjagen. Andere natuurlijke remedies zijn beschimmelde citroen, tomatenbladeren, haarlak of zelfs aluminiumfolie.

In een notendop:

Muizen hebben de meeste kans om tijdens de koudere maanden het huis binnen te komen en allerlei schade te veroorzaken, zoals gekauwde kabels, beschadigd voedsel en krabben in muren. De beste verdediging is preventie – sluit alle openingen af en bewaar voedsel in veilige containers. Als er al muizen in huis zijn, kun je humane oplossingen gebruiken zoals het adopteren van een kat, het gebruik van kruiden of andere natuurlijke middelen om ze te verjagen.

6 Replies to “Hoe je effectief van muizen in huis afkomt zonder chemie

  1. Oplossingen en goede tips zijn voor mij zeer welkom kortom het zijn duidelijke korte verhaaltjes die mij huishoudelijk ea activiteiten extra vereenvoudigen.

    1. Sinds ik, op de plek waarop ik vermoede dat ze het huis binenkwamen, zakjes zwarte thee heb neergelegd geen last meer.

  2. Pepermuntolie ze haten het.
    Spinnen trouwens ook. Gewoon verdunt sprayen in huis op vensterbanken en deurmatten. Ze komen nooit meer

  3. Azijn. Plaats bakjes azijn of leg in azijn geweekte doeken op plekken waar muizenkeutels liggen.
    Regelmatig verversen en mouse out of your house.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *