Ik doe de radijs in een pot, bedek hem met water en zet hem in de koelkast. Mijn oma leerde me deze truc

Radijsliefhebbers weten dat er niets erger is dan een kleffe groente die zijn kenmerkende smaak heeft verloren. Dat gebeurt als de groente lang en verkeerd wordt bewaard. Hoe verleng je de levensduur van radijs? We hebben een eenvoudige truc om je daarbij te helpen.

Radijsjes zijn een echte traktatie voor liefhebbers van knapperige en licht pittige smaken. Ze kunnen op veel manieren worden gegeten – op sandwiches, in salades of als snack op zichzelf. Ze zijn de perfecte manier om gerechten op te frissen en te laten opvallen.

Soms echter, als we de groenten na twee dagen uit de koelkast halen, zijn ze zacht en smakeloos. En dat komt allemaal door slecht bewaren. Hoe zorg je ervoor dat radijs zijn smaak en knapperigheid behoudt?

Hoe bewaar je radijsjes om ze lang vers te houden? Een heel eenvoudige methode, maar het werkt

Om radijsjes meerdere dagen vers te houden, hoef je je alleen maar te houden aan een beproefde truc.

  • Zodra je je groente thuisbrengt, knip je de groene bladeren eraf – direct bij de kop. Zodra je de stelen hebt afgeknipt, doe je de radijsjes in een pot en bedek je ze met koud water tot ze helemaal onder water staan. Sluit de pot goed af en zet hem op de deur van de koelkast.

De bladeren zijn verantwoordelijk voor het snelle verwelken van de hartige ballen. Ze onttrekken water aan de knollen om te overleven in ongunstige omstandigheden, wat helaas resulteert in smaakverlies, dus verwijderen we ze. Water daarentegen voorkomt dat de groente uitdroogt, zodat de radijs lang sappig en knapperig blijft.

Lees ook  Dit is het deel van de wasmachine dat het snelst vuil wordt, maar ook het makkelijkst schoon te maken is.

Wat te doen met radijsbladeren? Gooi ze niet in de vuilnisbak

Radijsbladeren zijn eetbaar en kunnen in veel interessante gerechten worden verwerkt. Een daarvan is pesto, wat geweldig is als bijgerecht voor sandwiches of pastasaus. Dankzij onderstaand recept, gepresenteerd door Lauren Grant op TikTok, gaat er geen groente verloren.

Doe mee met het culinaire plezier en bereid je voor:

  • ¼ kopje rauwe pompoenpitten
  • 1½ kopjes radijsbladeren, zeer goed gewassen en gecentrifugeerd
  • 1 kopje korianderblaadjes en fijne steeltjes
  • ½ kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • ¼ kopje geraspte Parmezaanse kaas of andere harde kaas
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel gemalen zwarte peper
  • ¼ theelepel zout
  • ⅓ kop extra olijfolie van eerste persing
  • Rooster de pompoenpitten in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin en geurig zijn, ongeveer 4 minuten. Zet opzij om af te koelen.
  • Voeg in een keukenmachine de radijsblaadjes, koriander, Parmezaanse kaas, knoflook, peper, zout en afgekoelde pompoenpitten toe. Mix tot het mengsel fijngemalen is. (Schraap steeds de zijkanten van de kom af en pulseer om opnieuw te mengen).
  • Voeg langzaam olie toe terwijl je mixt.
  • Breng op smaak met extra zout en peper.

Gebruik naar behoefte of bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 1 week.

Lees ook  Bezorgd dat je hortensia's zullen bevriezen in de winter? Dit is de manier om ze te beschermen

Lauren mengde de pesto in de video met vers gekookte pasta, maar het is ook lekker op sandwiches of met eieren. Je verbeelding is je enige grens.

Het hele proces kun je bekijken in de video hieronder:

@zestfulkitchen 🌿volledig recept gelinkt in bio! #fyp #fypシ #radish #radishgreens #radishgreenpesto #pestorecipe #pesto #healthyish #recipes #zestfulkitchen ♬ origineel geluid – Zestfulkitchen

Bak jij vlees op deze manier? Wees dan niet verbaasd als er water uit komt. Je kunt je beter aan deze regels houden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *