Week het voordat je het op de bakplaat legt. Dit lost een hardnekkig probleem op. Bakken wordt een plezier

Hoe plak je bakpapier en wat doe je als het gebak eraan blijft plakken? Je hebt geen extra gereedschap of ingrediënten nodig. Je hoeft alleen maar op één detail te letten en een triviale truc te gebruiken. Het gebruik ervan wordt een fluitje van een cent.

Bakpapier gebruiken in de keuken lijkt geen moeilijke taak. Toch kan het soms problematisch zijn. Vooral als, nadat je het papier op de bakplaat hebt uitgespreid en vervolgens het deeg hebt geplaatst, het papier constant beweegt. Het blijkt dat er een triviaal eenvoudige truc is die dit probleem oplost. En dat zonder geld uit te geven.

Waarmee plak je bakpapier? Je geeft geen cent uit

Het meest voorkomende probleem met bakpapier dat op een bakplaat wordt gelegd, is dat het gaat schuiven. Je hoeft het deeg alleen maar licht aan te drukken of neer te leggen en het zal van positie veranderen. En dat allemaal omdat het vrij glad is. Gelukkig is er een heel triviaal trucje dat dit probleem oplost. Het enige wat je nodig hebt is water. Je kunt:

  • voorzichtig één kant van het papier besprenkelen en dan deze natte kant tegen het vel leggen,
  • bestrooi de bakplaat zelf en druk het papier erop.
Lees ook  Waarom wast de wasmachine kleding niet goed? Kijk op één plek. Dit zal je de waarheid vertellen

Op deze manier zorg je ervoor dat het niet meer beweegt. Geen extra gereedschap, geen extra ingrediënten en geen invloed op het bakken. De truc is triviaal, dus houd er rekening mee.

TIP! Voor sommige soorten baksels is het bewezen (of zelfs verplicht) vet de bakplaat in met boter. Aan de andere kant, als je een probleem hebt dat je deeg aan het papier blijft plakken, gebruik je waarschijnlijk de kant met de siliconenlaag. Zorg er in dat geval voor dat de kant met de siliconenlaag “bovenop” ligt.

Hoe knip je het ronde bakpapier uit? Draad gebruiken

Als je bakpapier gebruikt, kan het ook een uitdaging zijn om de afmetingen ervan af te stemmen op de bakplaat die je wilt gebruiken. Meestal snijden we er een te groot stuk uit. Om verspilling te voorkomen, loont het om de eenvoudige trucjes te kennen om dit te doen. En doe het zonder onnodige combinaties.

  • In het geval van rechthoekige vorm doe er geen papier in. Draai in plaats daarvan de vorm om en “rijg” het papier erop door de hoeken te buigen. Op deze manier pas je de afmetingen van het papier perfect aan en kun je het er gemakkelijk insteken.
  • Ronde vorm plaats op papier, teken de afmetingen van de bodem met een potlood en knip uit. Leg het dan op zijn kant om de diepte van de schaal te markeren (voeg 2-3 mm meer toe) en gebruik de draad om het af te binden. Zo krijg je de lengte en hoogte van de strook, die na het uitknippen de zijkanten perfect bedekt. Om te voorkomen dat het papier verschuift, is het een goed idee om de bakplaat in te vetten met een beetje boter.
Lees ook  Je hebt net schoongemaakt en het stof is alweer terug. Hier lees je hoe je het kunt verminderen.

Hoe was je gordijnen? Doe dit voordat je ze in de wasmachine gooit. Je trekt ze er schoon en kreukvrij uit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *