Waarom wast de wasmachine kleding niet goed? Kijk naar één plek. Het zal je de waarheid vertellen

De was is niet een van de favoriete bezigheden van Slowaken. En al helemaal niet als de kleren die uit de wasmachine komen niet schoon zijn. Waarom gebeurt dit? Het is niet altijd een kwestie van het verkeerde wasmiddel of de verkeerde wasverzachter. Soms hoef je alleen maar in de la te kijken om het antwoord te vinden.

Hoewel we meestal niet meer met de hand hoeven te wassen, raken veel mensen nog steeds lichtelijk opgewonden over het feit dat ze vuile was moeten oppakken en in de wasmachine moeten gooien. Want eerst moet het gesorteerd worden, dan opgehangen en dan (nog!) opgevouwen. Tel daarbij op dat de kleren niet gewassen worden, en je hebt een recept voor hoofdpijn en een daling van de motivatie.

Waarom wast de wasmachine je was niet? Niet alleen vanwege slecht waspoeder

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je wasmachine je was niet wast. Sommige zijn voor de hand liggend. Andere zijn niet zo voor de hand liggend. Als je met dit probleem worstelt, is het de moeite waard om de oorzaak te achterhalen. Wat kan het zijn?

  • De eerste oorzaak die in je opkomt is onvoldoende belasting op de trommel. Te veel of te weinig kleding kan ervoor zorgen dat ze aan het einde van de cyclus te weinig gewassen zijn.
  • De wasmachine zal kleding niet wassen als je een te zwak wasmiddel gebruikt. Voordat je een nieuwe wasmachine koopt, loont het om verschillende opties uit te proberen.
  • De verkeerde hoeveelheid wasmiddel kan ook een probleem zijn. Het eerste geval is vrij duidelijk, te weinig wasmiddel zal vlekken niet fysiek aanpakken. Daarom loont het altijd om de aanbevelingen van de fabrikant te lezen. Aan de andere kant, als je er te veel van gebruikt, kun je verstopte kanalen in je wasmachine veroorzaken. En hier gaan we vlot over naar het volgende punt.
  • Een wasmachine slaagt er ook niet in om wasgoed te wassen door slecht onderhoud. Verstopte leidingen, filters en niet schoongemaakte lades leiden ertoe dat er vuil wordt aangetroffen in de wasmachine zelf waarin onze kleding wordt gewassen. Bovendien is in veel gevallen de watertoevoer geblokkeerd.

Een probleem met de watertoevoer kan zich op een aantal plaatsen voordoen. Je kunt er gemakkelijk een identificeren door in de wasmiddellade te kijken. Als daar poeder blijft hangen, is de kans groot dat de waterdruk te laag is om het in de trommel te spoelen. Wat kan de oorzaak zijn?

  • Verstopt waterfilter.

Zelfs als onze wasmachine geen problemen veroorzaakt, loont het om af en toe eens naar het filter te kijken en het schoon te maken. Net als de binnenkant van de wasmachine (lade, trommel, deur). Op die manier zullen we er lang plezier van hebben en hoeven we ons niet af te vragen waarom de wasmachine onze kleren niet wast.

Lees ook  Raad eens welk apparaat in je keuken de meeste energie verbruikt? Het is niet je koelkast of oven!

Hoe zorg jij voor je wasmachine? Houd je rekening met de lade?

De onaangename geur van de wasmachine is nu een herinnering. Gooi het gewoon in de trommel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *