In plaats van ze weg te gooien, kun je ze fijnmalen en bedekken met water. De hoya zal je dankbaar zijn voor deze voedingsstoffen.

Kies je potplanten om je huis te versieren die weelderig zijn en prachtige bloemen hebben? Misschien bevat je collectie een hoya – een exotische schoonheid met prachtige lianen. Het kweken ervan kan een uitdaging zijn, tenzij je de voedingsstoffen uit ons recept gebruikt!

De exotische schoonheid van de hoja – wat moet je erover weten?

Hoja is een plant die oorspronkelijk uit Oost-Azië komt, waarvan de natuurlijke habitat vochtige tropische bossen zijn. In zijn natuurlijke habitat groeit de hoya als een epifyt, wat betekent dat hij andere planten, vooral bomen, overwoekert en er steun van krijgt, maar ze niet schaadt. Dit betekent maar één ding – thuis moet je goed op hem letten om een geschikte plek en omgeving voor hem te creëren. En alleen water geven is vaak niet genoeg.

Voor overvloedige bloei is het de moeite waard om een eierschaal conditioner te gebruiken volgens ons recept. De plant zal dan dicht bedekt zijn met kleine, stervormige bloemen in wit met een rood hart. Deze zullen een baldakijn vormen en ’s avonds een ongelooflijk aangename, zoete geur verspreiden.

De geheimen van de bloei van hoji – hoe verzorg je de overvloedige bloemen?

Hoewel de hoya van zichzelf al mooi is dankzij zijn bladeren, zijn zijn bloemen het echte juweel in de kroon. Om de plant uitbundig te laten bloeien, is het handig om een paar trucjes te weten om hem thuis optimaal te laten bloeien.

  • Hoya geeft de voorkeur aan een lichte plek, maar met diffuus licht. Directe zon kan de tere bladeren verbranden, terwijl een te donkere plek de bloei kan beperken.
  • Water geven aan de hosta moet matig zijn – een te nat substraat kan leiden tot wortelrot, terwijl een te droog substraat de groei kan remmen. Regelmaat is de sleutel, maar laat de grond tussen de gietbeurten altijd een beetje opdrogen.
  • Hoya bloeit vaak meerdere keren per jaar op dezelfde stelen.. Daarom is het belangrijk om oude bloeiwijzen na de bloei niet te verwijderen, waardoor de plant in hetzelfde seizoen opnieuw kan bloeien.
Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Ignacio Ortega (@mytakeonnature)

  • Hoja heeft een houvast nodig dat hij kan beklimmen. De keuze van de steun hangt af van je voorkeur – het kan een bamboeframe zijn, een metalen structuur of zelfs een touw dat door de kamer is gespannen.
  • De beste temperatuur voor een goede groei is tussen 18 en 24 °C, wat dicht bij de natuurlijke omstandigheden van de plant ligt. Het is belangrijk om plotselinge temperatuurschommelingen en koude tocht te vermijden.die een negatief effect kunnen hebben op de gezondheid van de plant.
Lees ook  Noch in de koelkast, noch met ander fruit: foolproof trucs om bananen langer houdbaar te maken

Natuurlijke voeding voor kuikens – eierschalen als effectieve meststof

Een van de makkelijkste en milieuvriendelijkste manieren om de bloei van de hoji te bevorderen is het gebruik van natuurlijke ingrediënten die je in elke keuken vindt.

  • Eierschalen zijn een uitstekende bron van calcium, wat essentieel is voor een gezonde plantengroei.

Het is een goed idee om de schelpen te drogen en ze vervolgens in kleine stukjes te pletten en toe te voegen aan de potgrond. Dit zal de hoji voorzien van waardevol calcium, wat de bodemstructuur zal verbeteren en de bloei zal bevorderen.

Lees ook  Deze plant is mooi maar gevaarlijk. Mensen zijn er dol op, maar ze kan een gebouw verwoesten.

Voor degenen die de voorkeur geven aan een intensievere meststof, kan van de eierschalen een vloeibare meststof worden gemaakt. Een tip over hoe het te bereiden is van een gebruiker oldgarden.official op Tiktok:

  • Doe de geplette schelpen in een bak, voeg de azijn toe en bedek met water.
  • Zeef na deze tijd de vloeistof en gebruik het om de planten water te geven.
@oldgarden.official

Tips voor je tuin #oldgarden #oldgardenshop #greengarden #tuin #groeien

♬ origineel geluid – Groene Tuin – Oude Tuin Officieel

Tuiniers noemen het de “armoedeplant”. Hij is erg gevaarlijk. Je hebt maar één snede nodig

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *