Je heide zal net zo mooi zijn als altijd. Je hoeft het alleen maar in de pot te gieten

Jarenlang geloofde men dat heide kwaad en ongeluk in huis bracht. Tegenwoordig verschijnen deze kleurrijke symbolen die geassocieerd worden met de herfst gelukkig steeds vaker op onze vensterbanken. Met de juiste zorg kunnen ze onze ogen strelen en zelfs in de winter prachtig bloeien.

Ze verrukken door hun geur en zijn een van de mooiste herfsttoevoegingen aan huis en tuin. Ze verschijnen al begin september in de winkels en kunnen in oktober een lust voor het oog zijn – sommigen zeggen dat ze het tot ver in november uithouden als de temperatuur en verzorging het toelaten. Ooit werd gedacht dat het alleen een tuinplant was, maar elk jaar raken meer mensen ervan overtuigd dat het ook een prachtige decoratie op de vensterbank kan zijn.

Lees ook  Maak de ramen nat met water en plak er noppenfolie overheen - het is een geweldige manier om te besparen op uw verwarmingskosten.

Wat kun je doen om heide tot in de winter bloeiend te houden? Ten eerste, zorg voor de grond en de potmaat

Ze komen het meest voor in wit, roze of paars. Voor velen zijn ze de mooiste plant die met de herfst wordt geassocieerd. Maar niet iedereen weet hoe je ze goed moet verzorgen, zodat ze goed groeien en lang mooi blijven.

  • Eerst en vooral moet je zorgen voor de juiste meststof. Een zuur substraat zal ervoor zorgen dat de heide tot in de winter kan bloeien.
  • Het ideale substraat voor heide lijkt turf, humusgrond en zure grond met een pH tussen 3,5 en 5 te zijn.
  • Potten met een diameter van 15 centimeter zijn het beste, want heide houdt niet van knijpen….

Drink je koffie? Perfect, de heide zal je er dankbaar voor zijn

Het belangrijkste is echter mest. En dit is waar sommige mensen erg verbaasd over zullen zijn, want het blijkt dat de beste meststof voor heide meestal in de vuilnisbak belandt. Het blijkt dat koffiedik een uitstekend effect heeft op heide. Het bevat:

  • Magnesium,
  • Fosfor,
  • kalium.

Volgens een video van een gebruiker bloesem_app op TikTok kun je koffiedik gebruiken voor bijna alle soorten planten.

  • Droog de koffiedrab gewoon.
  • Strooi het vervolgens over de grond waarin de plant is geplant.
  • Roer het vervolgens voorzichtig door.

Het is het beste om niet te treuzelen en het zo snel mogelijk te doen.

Lees ook  Noch in de koelkast, noch met ander fruit: foolproof trucs om bananen langer houdbaar te maken
@bloesem_app

☕️ Koffiedik is een ware schat aan mineralen! Veel tuiniers gebruiken het graag als meststof voor planten. Het is veelzijdig in gebruik: je kunt zowel binnenplanten als buitenplanten in je tuin voeden.Ontdek hoe je dit type meststof maakt en op de juiste manier in de grond aanbrengt. #bloesemapp #huisplantverzorging #diymeststof

♬ oorspronkelijk geluid – bloesem_app

Kan heide thuis worden gekweekt? Veel mensen geloven dat ongeluk aantrekt als een magneet

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *