De velletjes van de knoflook mogen niet worden weggegooid. Ze kunnen zulke geweldige dingen doen

Knoflook is een van die voedingsmiddelen die bijna elke dag wel een plekje in de keuken vindt. Dankzij de intense smaak kan het het karakter van een gerecht compleet veranderen, en daarom zijn veel koks er dol op. Bovendien wordt knoflook beschouwd als een van de gezondste voedingsmiddelen, omdat het een aantal heilzame stoffen bevat en helpt bij de behandeling van verschillende kwalen.

Wat veel mensen echter niet weten, is dat knoflookschillen ook nuttig kunnen zijn. Na het pellen van de knoflook hoeven we ze niet meteen weg te gooien, maar kunnen we ze verder gebruiken. Net als knoflook zelf bevatten de schillen waardevolle stoffen zoals vitaminen, quercitine en pectine, die bijdragen aan het bevorderen van de gezondheid.

Lees ook  Knoop ze aan een touwtje en hang ze aan het hek. Zo jaag je de indringers weg die een ravage aanrichten in je tuin.

Knoflookschillen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om te inhaleren tijdens verkoudheid, om zelfgemaakte hoestsiropen te maken of als een natuurlijke huidbehandeling. De voordelen voor de gezondheid zijn net zo krachtig als die van knoflook zelf.

Knoflookschillen worden echter ook buiten de keuken gebruikt. In de tuin kunnen ze nuttig zijn bij het bestrijden van ongedierte zoals bladluizen. Week ze gewoon in water, laat ze een paar dagen liggen en spuit dan het bereide extract op geïnfecteerde planten. Ze kunnen ook helpen om de versheid van groenten te verlengen als je ze gebruikt in de dozen waarin je je gewassen bewaart.

Lees ook  Nu de winter eraan komt, is dit het perfecte moment om creatief te worden met noppenfolie.

Zelfs in huis kunnen knoflookschillen helpen – de sterke geur van knoflook weert insecten zoals vliegen. Verspreid de knoflookschillen gewoon door de kamer of gebruik de gepelde teentjes direct.

Fragment: Knoflook en zijn schillen zijn niet alleen een nuttig ingrediënt in de keuken, maar ook een natuurlijk middel en een helper in de tuin. Je kunt de schillen gebruiken om verkoudheid te behandelen, insecten af te weren of planten te beschermen tegen ongedierte.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *