Snijd de tomaten in plakjes, wrijf in met knoflook en zet in de oven: Ik raad iedereen dit recept aan


Dit recept voor geroosterde tomaten met knoflook en kruiden is een geweldige keuze als je tomaten wilt verwerken tot een bouillon en zelfs in de koudere maanden van hun smaak wilt genieten. Geroosterde tomaten krijgen een rijke smaak van de kruiden en olijfolie, en zijn perfect als voorgerecht of ingrediënt in en andere gerechten.

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag geweldige tips vindt voor hartige maaltijden.


Als je op zoek bent naar nog meer lekkers, probeer het dan zeker eens: .

Geroosterde tomaten met knoflook en kruiden

Wat hebben we nodig?

  • 2,5 kg tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 ml olijfolie
  • Enkele takjes verse rozemarijn
  • Provençaalse kruiden
  • Gedroogde tijm
  • Zout naar smaak
  • Suiker naar smaak

Hoe te werk te gaan:

1. De tomaten voorbereiden: Was de tomaten grondig en snijd ze in vieren. Leg een met bakpapier beklede bakplaat klaar en verdeel de gesneden tomaten erover.

Lees ook  Recept voor custard - alleen bladerdeeg en vanillepudding

2. Bereid de knoflook: Pel de teentjes knoflook en snijd ze in kleine blokjes. Strooi de knoflook gelijkmatig over de tomaten.

3. Kruiden: Breng de tomaten op smaak met zout, suiker, gedroogde tijm en Provençaalse kruiden. Voeg een paar takjes verse rozemarijn toe voor extra smaak.

4. Bakken: Plaats de tomaten in een op 130 °C voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 1 uur tot ze mooi zacht en lichtbruin zijn.

5. Bewaren: Doe de tomaten na het bakken over in gesteriliseerde potten. Voeg takjes verse tijm toe aan elke pot. Giet olijfolie over de tomaten tot ze helemaal ondergedompeld zijn en sluit goed af.

Lees ook  Heerlijke gebakken koekjes - Probeer dit ongewone recept!

6. Serveren: Geroosterde tomaten kunnen worden geserveerd als voorgerecht, bijgerecht of toegevoegd aan salades en andere gerechten. Ze hebben een rijke smaak en zijn een geweldige toevoeging aan elke maaltijd.

Probeer ook eens:

Conclusie

Dit recept voor geroosterde tomaten is de perfecte manier om de smaak van de zomer lang te bewaren. De rijke smaak van knoflook en kruiden in combinatie met olijfolie geeft de tomaten een uniek karakter. Probeer ze als voorgerecht of bijgerecht bij je favoriete gerechten!

Veel plezier!

Als jij ook een favoriet recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebook-groep en bezoek ook de groep, waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Als dit recept je aanspreekt, probeer dan zeker ook dit recept:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *