Onverslaanbare boterkoekjes met een heerlijke smaak – Klaar in enkele minuten!


Vandaag gaan we heerlijke zelfgemaakte boterkoekjes maken die heerlijk naar vanille ruiken. Het past goed bij thee of gewoon een glas melk. Dus als je op zoek bent naar de perfecte lekkere traktatie om op tafel te zetten of gewoon eens wat “anders” wilt proberen, dan ben je hier aan het juiste adres! De bereiding van deze koekjes is absoluut eenvoudig dankzij de foto-instructies en kan door bijna iedereen worden gedaan.

Heb je honger? Laten we samen deze fantastische lekkere boterkoekjes met !

Je kunt ook meer lekkere recepten vinden op onze Facebook pagina

Als je op zoek bent naar nog meer lekkers, probeer dan zeker deze eens


Een heerlijk recept voor met chocolade omhulde boterkoekjes:

Wat hebben we nodig?

  • 110 g boter op kamertemperatuur
  • 150 g maïzena
  • 150 g poedersuiker
  • 150 g gewone bloem
  • een half zakje bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 zak vanillesuiker
  • een snufje vanille-essence
  • een snufje zout
Lees ook  Er is een verborgen functie van het keukenzeef waar niet veel mensen vanaf weten.

Hoe te werk te gaan:

1. Begin met het kloppen van de verzachte boter en poedersuiker tot schuim. Het is niet erg als er klontjes in het schuim zitten. Voeg geleidelijk de maïzena, bloem, bakpoeder, eieren, vanillesuiker, essence en zout toe.

2. Meng grondig en maak een mooi niet plakkerig deeg. Verpak dit in huishoudfolie en bewaar het een half uur in de koelkast.

3. Als deze tijd verstreken is, beginnen we met het vormen van individuele koekjes. Snijd steeds het benodigde stuk af en vorm er een bal van. Rol de bal op en werk zo tot een ovaal. Vorm elk ovaal met een vork aan een uiteinde, zoals op de afbeelding.

Lees ook  Snelle orkaan appeltaart - gewoon het deeg mengen en bakken maar

4. Leg de individuele koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 10 minuten op 180 graden. Zodra de koekjes zijn afgekoeld, besmeer je de ene helft van het koekje met jam of Nutella en dek je het af met het andere koekje.

5. Bereid ten slotte het chocoladeglazuur op de klassieke manier en doop elk koekje in het glazuur. Laat ze vervolgens opstijven en klaar!

Veel plezier!

Bezoek ook onze Facebookgroep, waar je elke dag geweldige tips vindt.


Als je dit recept lekker vond, aarzel dan niet om dit recept ook te proberen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *