Lekkere pannenkoeken op de bakplaat! Klaar in 10 minuten!


Op zoek naar een heerlijke maaltijd om de familie dit weekend op te trakteren? Stap voor stap presenteren we je een geweldig recept voor heerlijke yoghurtpannenkoeken op de bakplaat. Wacht nergens op en haast je met de voorbereidingen voordat het te laat is, elke beginnende kok en chef-kok kan het!

Als jij ook een favoriet recept hebt, vertel het ons dan zeker in onze Facebookgroep en bezoek de groep , waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Pannenkoeken op een bakplaat

Wat we nodig hebben:

  • 480 g gewone bloem
  • 220 g natuurlijke yoghurt
  • 200 ml water
  • 10 g bakpoeder
  • 8 g zout
  • 10 ml olie
Lees ook  Probeer dit perfecte snelle en lekkere puddingcake recept

Hoe te werk gaan:

1. Giet de natuurlijke yoghurt en het water in een diepe kom. Voeg het bakpoeder toe. Meng tot een gladde massa.

2. Voeg gezeefde bloem en zout toe. Meng het deeg eerst met een spatel en kneed het daarna met je handen.

3. Wanneer het deeg glad is, voeg je de olie toe. Blijf kneden tot alles is opgenomen. Je zou een zacht, glad, bijna ongezuurd deeg moeten hebben.

4. Verdeel het deeg op een met bloem bestoven oppervlak in 10 gelijke delen. Vorm er balletjes van en bedek ze met huishoudfolie om te voorkomen dat het oppervlak uitdroogt.

5. Rol elk stuk deeg op een bebloemde plank uit tot een rond brood met een diameter van 15-20 cm.

Lees ook  Dit helpt om de koelkast droog te houden. Het absorbeert elke druppel. Je zou de effecten na ongeveer een dag moeten gaan merken.

6. Bak de pasteitjes in een droge koekenpan op middelhoog vuur en draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig en bruin roosteren. Op een gegeven moment zullen ze beginnen op te zwellen.

7. Als je wilt, kun je de pannenkoeken voor het serveren insmeren met olijfolie.

8. Als je wilt, kun je ze vullen omdat de binnenkant hol is, als een “zakje”.

Een geweldig alternatief voor brood!

Smakelijk!

Bezoek ook onze Facebookgroep, waar je elke dag leuke tips voor hartige gerechten vindt.


Laat je inspireren:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *