Op zoek naar inspiratie voor iets lekkers? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag gaan we samen fantastische zelfgemaakte notenkammen maken! Dankzij het bijgevoegde fotorecept en de video-instructies is het bereiden van dit lekkers heel eenvoudig en tijdbesparend!
Begin je al te watertanden? Laten we deze fantastische zelfgemaakte zakjes gevuld met nootachtige appelvulling samen bereiden!!!
Je kunt ook meer lekkere recepten vinden op onze Facebookpagina
Als je op zoek bent naar nog meer lekkers, probeer dan zeker deze eens
Een heerlijk recept voor walnootkammen:
Wat hebben we nodig?
Deeg:
- 500 g gewone bloem
- 8 g gist
- 80 g boter
- 1 ei
- 1 eierdooier
- 300 ml melk
- 100 g kristalsuiker
- 5 g zout
Vulling:
- 4 stuks appels
- 150 g suiker
- 5 g kaneel
- 1 ei
- 10 ml melk
- 150 g gemengde walnoten
Hoe te werk gaan:
1. Begin met het mengen van de melk, suiker en gist. Roer en laat 15 minuten rusten onder een handdoek.
2. Voeg nu het ei, de eidooier en het zout toe. Meng opnieuw.
3. Voeg nu de bloem toe. Maak er een mooi deeg van.
4. Zodra het deeg zich een beetje begint te vormen, voeg je de boter toe en werk je deze er goed doorheen.
5. Laat het deeg 60 minuten rijzen onder een handdoek.
6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven deegroller.
7. Ga verder met de vulling. Kook op een laag vuurtje de geraspte appels, gemengde noten, suiker en kaneel.
8. Verdeel de vulling gelijkmatig over ons deeg.
9. In de volgende stap snijd je het deeg zoals je op de foto kunt zien. Snijd het daarna in 2 helften.
10. Begin nu te scrollen in de richting van de gesneden stroken.
11. Snijd ze ten slotte in afzonderlijke zakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
12. Bestrijk ze met losgeklopt ei en melk.
13. Bak ongeveer 20 minuten op 180 graden. Klaar!
Eet smakelijk!
Bezoek ook onze Facebook-groep, waar je elke dag geweldige tips vindt.
VIDEO-INSTRUCTIES VOOR MOERKAMMEN: