Gebakken gehaktbrood gevuld met spinazie, champignons en kaas geserveerd met krokante aardappelen en sjalotten


Gebakken gehaktbrood gevuld met , en is een geweldige keuze voor alle liefhebbers van lekker en vullend eten. Dit recept combineert de delicate smaak van het vlees met een voedzame vulling die het gerecht een uniek karakter geeft. Knapperige aardappelen met sjalotjes vullen het hele gerecht vervolgens perfect aan, waardoor een harmonieuze combinatie van smaken en texturen ontstaat. Bereid je voor op een onvergetelijke eetervaring waar iedereen dol op zal zijn.

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag geweldige tips voor hartige gerechten vindt.


Laat je inspireren door meer unieke recepten met !

Gebakken gehaktbrood gevuld met spinazie, champignons en kaas geserveerd met aardappelen en sjalotten

Wat we nodig hebben:

Vleesbasis:

  • 1,2 kg gemalen rundvlees
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • verse gehakte peterselie – naar smaak
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 theelepel zout
  • gemalen zwarte peper – naar smaak
  • 1/2 theelepel gemalen rode peper

Overige:

  • Olijfolie – om te bakken
  • 20 g boter – om te bakken

Vulling:

  • 100 g verse spinazie
  • 9 champignons + zout
  • 200 g gouda kaas

Mengsel om op het gehaktbrood te smeren:

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel Dijon mosterd

Aanhangsel:

  • 3 aardappelen
  • 3 aardappelen
  • een snufje zout of naar smaak
  • gemalen zwarte peper – naar smaak
  • 2 teentjes knoflook
Lees ook  Verbazingwekkende gevulde taart: de grootste delicatesse gemaakt van appels en kwark

Hoe te werk gaan:

1. Massabasis: Doe gemalen rundvlees in een kom, voeg geraspte ui en gekraakt ei toe. Voeg vervolgens verse gehakte peterselie toe aan de kom en roer de geperste knoflook erdoor. Breng op smaak met zout, gemalen zwarte peper en gemalen rode peper – meng goed met je handen.

2. Spreid de vleesbodem met je handen in het midden uit over het perkament en leg de randen op elkaar.

3. Doe de verse spinazie in een pan met zachtjes verhitte olijfolie en bak 1-2 minuten op laag vuur. Haal dan van het vuur en verdeel over de vleesbodem.

4. Doe je in plakjes gesneden champignons in een andere of dezelfde pan met zachtjes verhitte olijfolie – meng. Kruid met zout en roerbak op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn, haal dan van het vuur en verdeel over de roergebakken spinazie.

5. Bestrooi tot slot met geraspte gouda kaas en gebruik perkament en je handen om een gehaktbroodvorm te rollen. Wikkel het vervolgens in folie, leg het op een bakplaat en bak het in een voorverwarmde oven in 80 minuten op 180 °C goudbruin.

Lees ook  Kaneeldroom met zure room: Een ongelooflijk zacht en heerlijk koekje, het lekkerst bij de koffie

6. Gehakt inwrijven: Giet sojasaus in een kom, voeg tomatenpuree toe, breng op smaak met honing en breng op smaak met Dijonmosterd – meng met een lepel.

7. Haal na 80 minuten de bakplaat uit de oven, verwijder de folie en bestrijk het gehaktbrood met het voorbereide mengsel. Plaats de bakplaat terug in de oven en bak nog 10 minuten op 180 °C tot het knapperig is.

8. Bijlage: Doe de aardappelblokjes in een pan met gesmolten boter – meng en bak op een laag vuur goudbruin. Voeg vervolgens fijngehakte sjalotten toe aan de pan. Breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper – meng opnieuw en voeg dan de fijngehakte knoflook toe aan de pan – bak 1-2 minuten.

9. Serveer het gebakken gehaktbrood gevuld met spinazie, champignons en kaas met knapperige aardappeltjes en sjalotjes, maar vooral met liefde en veel smaak.

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

Als je ook een favoriet recept hebt, post het dan in onze Facebookgroep en bezoek de groep waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.


VIDEO GIDS:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *