Dit is waarom je ’s avonds niet meteen na het eten een heet bad moet nemen

Hete baden kunnen de spijsvertering vertragen en ongemak veroorzaken

Op het werk heb je misschien de hele dag maar aan één ding gedacht: thuiskomen, genieten van een goede maaltijd en een bad nemen voordat je je ’s avonds ontspant. Maar als deze volgorde te gehaast is, kan dat tot problemen leiden.

Waarom geen warm bad nemen?

Volgens Top Santé kan dit schadelijk zijn, vooral als het badwater te heet is.

Na een maaltijd moet ons lichaam ons voedsel verteren. Om de spijsvertering efficiënt te laten verlopen, hebben de darmen en de maag een goede toevoer van voedingsstoffen en dus bloed nodig.

Lees ook  Wij hebben het antwoord op je vraag! Dit is waarom de eco-modus van je vaatwasser eigenlijk langer duurt dan de andere programma's.

Hete baden vertragen de spijsvertering – Foto: Reproductie Internet

Wanneer we een warm bad nemen, verwijden de bloedvaten dicht bij de huid om het lichaam te helpen afkoelen. Dit proces, dat tegelijkertijd met de spijsvertering plaatsvindt, kan de spijsvertering belemmeren en vertragen.

Symptomen

Een trage spijsvertering kan leiden tot misselijkheid, een opgeblazen gevoel en ongemak. Bovendien kan deze vertraging reflux en een branderig gevoel in de maag veroorzaken, omdat maagzuur kan terugstromen in de slokdarm.

Lees ook  Dit is echt een briljant idee! Het enige wat je hoeft te doen is een teentje knoflook 's nachts in het toilet leggen en de resultaten zijn ongelooflijk!

Als er bloed wordt gevraagd door zowel de darmen als het huidoppervlak tijdens wat we het “spijsverteringsbad” noemen, kan de verhoogde druk op de bloedsomloop leiden tot een daling van de bloeddruk.

Hoe te vermijden

Om deze problemen te vermijden, raden gezondheidsdeskundigen aan om een koud (of lauw) bad te nemen.

Dit helpt overbelasting van het bloedsysteem te voorkomen, zodat het zich kan concentreren op de spijsvertering.

In het algemeen is het het beste om minstens dertig minuten te wachten tussen een maaltijd en een bad om een optimale spijsvertering te bevorderen en een comfortabele nachtrust te garanderen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *